avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cod civil

care cod civil este in vigoare, din ce an?
Cel mai recent răspuns: Sorin Petrehusi , Consilier juridic 16:48, 22 Martie 2010
Codurile Civil si Penal promulgate de catre presedintele Romaniei anul trecut nu au intrat inca in vigoare! Sunt valabile codurile vechi!
mersi, vechi, vechi, dar din ce an?
Buna ziua.
Deci, sunt inca valabile Codul civil promulgat ...in 1864 .., dar de mai multe ori modificat,iar Codul penal este cel din 1968,intrat in vigoare in 1969,care la fel a fost modificat pe parcurs, mai ales dupa 1989.
Cu stima.
multumesc, daca tot am pus intrebarea, acum imi spuneti si mie ce coduri sa caut, adica cand au fost facute ultimile modificari la ambele coduri,inclusiv procedurile
pai te duci la librarie si te uiti pe ele sa fie actualizate la o data cat mai recenta
scrie pe coperta de obicei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasesc noile coduri? roshia roshia de unde pot sa printez si eu noul cod penal si noul cod de procedura penala?as vrea varianta adoptata de guvern prin asumarea raspunderii in fata parlamentului ... (vezi toată discuția)
Cod penal valabil in 2010 anipopa anipopa Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care este Codul Penal valabil in 2010.Noul Cod Penal din 2004 a fost abrogat in 28.iulie 2009. Al doilea nou Cod Penal va intra ... (vezi toată discuția)
Cod procedura penala in vigoare bogg bogg Buna ziua. As dori sa stiu si eu la ce data a fost publicat ultimul Cod de procedura penala in vigoare, sau unde as putea sa gasesc aceasta informatie. Va ... (vezi toată discuția)