avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale calitate procesuala pasiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

calitate procesuala pasiva

Salut!

Am o problema si sper ca ma puteti ajuta aici!
Intr-o contestatie la executare, in calitate de contestator am chemat in judecata sucursala Bucuresti a bancii Italo romena...

raportul juridic de drept material este reprezentat de un contract de garantie imobiliara prin care eu am garantat fata de banca restiuirea unui credit de catre o alta societate...aceasta nu l-a achitat in termen si mi-au scos casa la vanzare...
dar contractul de garantie a fost incheiat de mine (garant ipotecar) societatea garantata si Banca Italo Romena cu sediul in Italia, reprezentata la incheiere prin doua persoane fizice..care au calitatea de directori de agentie...

deci la o prima vedere sucursala bucuresti nu ar avea nicio calitate procesuala pasiva in cauza...dar ma intreb daca nu exista ceva dispozitii speciale...prevazute in legi speciale si care imi scapa...
stie cineva?
Merci!
Cel mai recent răspuns: cornelius26 , utilizator 08:51, 23 Martie 2010
sucursala nu are calitate procesuala pasiva.. dvs trebuia sa chemati in judecata filiala bancii in cauza din romania sau daca nu, insasi banca mama.. asa se intampla cand va jucati de-a justitia.. daca aveatid e la bun inceput avocat, nu mai ajungeati in situatia de a pierde casa
dar daca as formula o cerere de introducere in cauza a bancii-mama?..ce s-ar intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva unei sucursale alina_vi alina_vi A trebuit sa promovez o actiune in pretentii impotriva unei sucursale. Societatea mama are sediul la Istambul. Sucursala are totusi numit legal un director ... (vezi toată discuția)
Ajutooooor michi michi firma mamă este in bucuresti. Dar are si o agentie teritorială la bacău.Agentia are incheiat un contract de inchiriere cu o societate pt un imobil . ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata o sucursala alina_vi alina_vi A trebuit sa promovez o actiune in pretentii impotriva unei sucursale. Societatea mama are sediul la Istambul. Sucursala are totusi numit legal un director ... (vezi toată discuția)