avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CE SE POATE INTAMPLA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CE SE POATE INTAMPLA?

UN ANGAJAT ARE O DATORIE LA FIRMA UNDE LUCREAZA DAR INTRE TIMP ISI DEPUNE DEMISIA. CE I SE POATE INTAMPLA IN CAZUL IN CARE ACESTA ISI ACHITA DATORIA ESALONAT IN BAZA FACTURII EMISE DE FIRMA CATRE ACESTA? ANGAJATORUL POATE RETINE CARTEA DE MUNCA PANA LA ACHITAREA DATORIEI? CE CONSECINTE POT APAREA? CE I SE POATE INTAMPLA ANGAJATULUI IN CAZUL IN CARE ANGAJATORUL NU ESTE DE ACORD CU PLATA ESALONATA A DATORIEI?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 20:50, 22 Ianuarie 2007
cand se face nota de lichidare se trece si debitul salariatului.
Daca acesta semneaza ramane actiunea in instanta, cu debit recunoscut:))
ok si daca nu semneaza? de exemplu s-a emis o instiintare prin care i s-a adus la cunostinta cum ca are acel debit, instiintare nesemnata de angajat si nici nu va fi semnata. angajatul va dori sa plateasca o rata pe luna. i se poate retine cartea de munca? ce consecinte suporta? va fi dat in judecata din moment ce el se angajeaza sa plateasca lunar o anumita suma?
Nu i se poate retine cartea de munca, adica, daca se face, e nelegala.
Angajatul datornic nu-i poate impune angajatorului creditor cum se va face plata, asa ca, daca nu se-nteleg, va stabili instanta modalitatea de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vor sa-mi elibereze fisa de lichidare pentru ca am datorii amandina1983 amandina1983 am lucrat la brd 2 ani jumatate si am o limita de credit de 100 de milioane si spun ca nu imi elibereaza fisa de lichidare fara sa platesc aceasta suma iar eu ... (vezi toată discuția)
Stiu ca nu stiu nimic discover discover Buna seara tuturor , va rog mult ,daca se poate , sa ma ajutati ,asa cum s-a mai intamplat si in alte dati , cu un sfat si pentru care va multumesc foarte ... (vezi toată discuția)
Pot contesta fisa de lichidare? ContSters114698 ContSters114698 Ce valoare are o fisa de lichidare primita dupa aproape jumatate de an de la incetarea CIM si care nu are semnatura mea pe ea? Pot contesta fisa de lichidare ... (vezi toată discuția)