avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidarea in urma demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidarea in urma demisiei

1) Am lucrat la un S.C.- S.R.L. timp de aproape doi ani. Datorita faptului ca nu se plateste salariul la timp, conform ,,Contrctului individual de munca", si a faptului ca m-au schimbat de pe un post superior pe unul inferior mi-am dat demisia fara preaviz.
Care este timpul legal ca societatea sa-mi achite drepturile salariale dupa ce termin lichidarea?
2) La societatea susmentionata am fost angajat pe functia de sef serviciu securitate avind ca atributiuni de serviciu sarcinile prevazuta in fisa postului. Pe linga acestea, patronii, ca sa nu mai angajeze alte persoane mi-au mai adaugat o alta, aceea de a transporta persoane angajate la firma de la domiciliu la locul de munca. Autovehiculul nu avea asigurare CASCO, nu era dotat corespunzator(cauciucuri de iarna) si acum un an m-am rasturnat intr-un sant pe fondul unui strat de zapada gros, rezultind avarierea usoara a acestuia. Patronii fara a face o constatare la care sa particip si eu, fara a semna vreun act mi-au oprit lichidarea pe o luna si salariu complet pe cealalta luna, practic am lucrat degeaba doua luni. Din cite stiu nu sa respectat prevederile Codului Muncii, aceea de a se retine 1/3 din salariu. Nu am semnat statele de plata, acestea raminind in arhiva nesemnate. Dupa 2-3 luni m-au chemat sa semnez acele state de plata dar am refuzat.
Ce pot face in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 17 Februarie 2014
1) .... Care este timpul legal ca societatea sa-mi achite drepturile salariale dupa ce termin lichidarea?


Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data de .... ale lunii urmatoare lunii in care ati incetat raportul de munca.


2) ..... Patronii fara a face o constatare la care sa particip si eu, fara a semna vreun act mi-au oprit lichidarea pe o luna si salariu complet pe cealalta luna, practic am lucrat degeaba doua luni. Din cite stiu nu sa respectat prevederile Codului Muncii, aceea de a se retine 1/3 din salariu. Nu am semnat statele de plata, acestea raminind in arhiva nesemnate. Dupa 2-3 luni m-au chemat sa semnez acele state de plata dar am refuzat.
Ce pot face in acest caz?


Impotriva retinerilor nelegale din salariu puteti promova o actiune in instanta.

Prin nesemnarea statelor de plata se poate proba fapul ca angajatorul nu v-a achitat drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale 1 luna munca miluma miluma Am fost angajata legal pentru o luna de zile la un SRL-D. Dupa incheierea lunii, mi-au spus ca salariul pentru munca mea imi va fi dat in doua rate , avans si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajati in mediu privat gyandy gyandy Buna ziua. Am angajat prin contract inregistrat ITM o persoana ptr un post liber in firma,cu perioada de proba 90 zile.Dupa 32 zile am incheiat contractul de ... (vezi toată discuția)
Refuz plata salariu restant iuliusovidiu iuliusovidiu Tocmai am plecat de la o firma prin acordul partilor. Insa angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariul restant motivand ca nu am semnat fisa de lichidare. ... (vezi toată discuția)