avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare din somaj cu conventie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare din somaj cu conventie

Am fost angajat din somaj cu conventie pentru tinerii absolventi, cu obligatia angajatorului de a ma tine angajat 3 ani, din care 1 an beneficia de o subventie de la stat. Angajatorul poate sa-mi inceteze contractul de munca inainte de termenul de 3 ani ? (mai sunt 9 luni, eu nu sunt de acord cu incetarea si nici nu imi dau demisia pt ca deocamdata nu am unde sa lucrez), sau poate sa mai imi scada salariul ?, oricum am salariul minim pe ramura transporturi pt. studii superioare, sau poate sa reduca programul de munca la 4 ore/zi ca sa imi dea mai putini bani ?. Si inca un lucru: zilele lucratoare fara plata se includ in perioada de 3 ani, se are in vedere efectiv data incheierii contractului de munca, sau perioadele fara plata pot amana durata obligatiei angajatorului ?, de exemplu pt. anul 2009 am avut 2 luni si 3 saptamani fara plata, ma punea mereu in fiecare luna cateva zile fara plata pe motiv ca plateste prea mult taxe la stat in afara de luna de concediul de odihna care mi-a acordat-o intreaga, deci din tot anul am avut efectiv pontate 9 luni si 1 saptamana, acest lucru poate sa prelungeasaca perioada de 3 ani? Ce pot sa fac? administratorul nu imi da nici salariul la timp, este cu doua luni in urma.
Va multumesc mult celor care imi pot da un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Petrus1731 , utilizator 15:45, 23 Martie 2010
1. Daca angajatorul va da afara inainte de expirarea termenului inscris in conventie nu tre buie sa va framante pe dvs ce va pati el. Este bine sa nu faceti dvs pasul de a pleca. Lasati-l pe el.
2. NU va poate scadea salariu, ptr ca oricum il aveti la minimul posibil ptr studii superioare.
3. Daca vrea sa reduca norma la jumatate, trebuie sa va faca un act aditional de modificare. Acest act trebuie sa poarte si semnatura dvs ca sunteti de acord cu modificarea. Deci, daca nu doriti modificarea, nu semnati actul.
4. Ptr zilele de fara plata exista cereri in acest sens semnate de dvs?
Multumesc frumos pt. raspuns, dar despre perioada cu zilele fara plata daca poate prelungi termenul de obligativitate de 3 ani, stiti ceva ?, sau se i-a in calcul data incheierii contractului de munca, indiferent de perioadele zilelor lucratoare fara plata sau platite ?
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim studii superioare ptr contract 2 ore/zi mileniu mileniu buna ziua, in anul 2005 cand eram studenta am fost angajata cu diploma de bacalaureat si contractul era de 4 ore/zi cu salariul minim de atunci, pe postul ... (vezi toată discuția)
Micsorare salar si concediu odihna neluat cris06 cris06 buna, sunt angajat cu carte de munca pe perioada nedeterminata pe o functie de conducere la o S.A. am fost instiintat ca mi s-a micsorat salarul la minim pe ... (vezi toată discuția)
Durata muncii modificata de la 8 ore la 4 ore ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog a ma ajuta cu un raspuns: Angajatorul doreste modificarea la toti angajatii a puc. H din Contractul de munca individual respectiv trecerea ... (vezi toată discuția)