avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul imi impune un preaviz de 180 de zile in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul imi impune un preaviz de 180 de zile in cazul demisiei.Este legal?

Buna ziua. In contractul individual de munca pe care mi-l propune angajatorul exista urmatorul paragarf: "la salariul de baza se adauga un spor de fidelitate cu caracter permananet " , sporul fiind reprezentat de o suma fixa in lei. La obligatile angajatului se specifica urmatoarele "Daca salariatul doreste sa paraseasca societatatea el se obliga sa anunte cu cel putin 6 luni (180 de zile) conducerea societatii cu privire la intentiile sale. In caz contrar salariatul se obliga sa restituie intreg sporul de fidelitate (actualizat cu rata inflatiei si dobanda de referinta a BNR :O), de care a beneficiat pe durata angajarii." In conditiile in care in codul muncii este prevazuta in cazul demisiei o perioada de preaviz de 15 zile pentru functii de executie si 30 de zile pentru functii de conducere este legala o astfel de clauza? Cum ar putea fi atacat un astfel de contract?
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
mihnea_dan, utilizator
1. Daca CIM cu asemenea clauza ilegala a fost inregistrat la ITM nu prea este in regula.
2. Luati legatura cu inspectorul de munca de la ITM, care v-a inregistrat CIM, si vedeti ce se poate face pentru a repara greseala.
Inca o dovada ca I.T.M. doarme si noi il platim crezand ca vegheaza pentru noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz 6 luni rofan rofan Buna ziua Angajatorul mi-a trecut la angajare, in contract, un preaviz de 180 zile in caz de demisie. Mentionez ca nu am alte clauze aditionale si nimic ... (vezi toată discuția)
Numar zile preaviz MGabriel MGabriel Daca in contractul individual de munca este prevazut un preaviz de 15 zile,poate angajatorul sa il tina pe angajat 30 zile in preaviz,pe motivul ca acesta ... (vezi toată discuția)
Informatii preaviz iuvri iuvri Buna ziua! In cazul in care am fost incadrat in postul de director calitate si in contractul individual de munca pentru demisie este prevazuta aceasta ... (vezi toată discuția)