avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum putem face ca o persoana rau voitoare sa nu fie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum putem face ca o persoana rau voitoare sa nu fie numit tutore pt socrul meu????

Buna ziua! Va cer un sfat caci santem disperati: socrii mei sant casatoriti de 39 de ani, au impreuna 2 copii{ sotul si sora lui} dar de vreo 5 ani nu mai locuiesc impreuna,soacra mea fiind alungata de la domiciliul conjugal.Socrul a locuit in acest timp cu o persoana rau voitoare,in speta amanta acestuia ce si-a adus cu ea la domiciliul socrului si pe sotul ei,paralizat si orb. Au locuit impreuna vreme de 3 ani,sotul amantei a murit iar aceasta din urma vrea sa il puna pe socru sub interdictie judecatoreasca pentru a-i vinde casa.Am inteles ca maine vine un procuror acasa deoarece a declarat ca el nu se poate deplasa,desi el a venit in ultima saptamana de 3 ori la noi pt a ne obliga sa nu ne opunem acestui lucru caci el vrea sa vanda casa si sa i-o lase persoanei in cauza...CE PUTEM FACE? ASTEPT RASPUNS...
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:29, 22 Martie 2010
sa interveniti in proces.. sa veniti si dvs la casa socrului si sa vb cu procurorul.. nu va mananca.. va angajati un avocat care sa va ajute cu cererea de interventie ..
multumesc mult...nu am crezut ca o sa mi se raspunda atat de repede...soacra mea a angajat avocat....maine ar trebui sa o insotesc la domiciliul respectiv dar problema e ca nu stim ora la care va veni si cum va reactiona cand ne va vedea socrul...am uitat sa precizez ca i-a anexat acestuia o groaza de diagnostice ca: dementa,epilepsie,neo prostata {ceea ce e real} ...procurorul ne-ar putea asculta pe noi???am putea sa avem noi grija de el chiar daca nu doreste acest lucru el???????a amenintat ca ne omoara pe toti cu cutitul daca ne impotrivim...a primit deja de la tribunal instiintarea ca nu santem de acord cu tutela....ce ar trebui sa fac maine?
In cadrul procedurii de punere sub interdictie pe cale judecatoreasca a unei persoane, este implicat si serviciul de asistenta sociala din cadrul primariei (la dosar se solicita o ancheta sociala, ca si numirea unui curator pana la solutionarea cauzei). Mergeti si vorbiti si la primarie, sa va aiba in vedere, atunci cand vor efectua ancheta sociala in cauza (eu cred ca vor fi si reprezentantii primariei de fata, nu doar procurorul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cadarg cadarg As dori sa ma lamuriti cu urmatorul aspect .Eu vreau sa intabulez o casa cu gradina dar pe titlul de proprietate este trecuta si o sora de-a socrului care nu a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune dani..mih dani..mih buna ziua locuiesc din 1978 intr-un imobil care era a socrilor mei.in 1980 a decedat socru,in 2002 sotul iar la 3 luni dupa sot tot in 2002 soacra.eu am ... (vezi toată discuția)
Despre unele drepturi cristyan cristyan Locuiesc cu sotia si socrii in ap.socrilor (pe care ni l-au promis)din 09.2000, timp in care am investit in ap. o suma importanta de bani am chitante la ce am ... (vezi toată discuția)