avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal anulat, cum recuperez contravaloarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal anulat, cum recuperez contravaloarea reparatiei?

Masina firmei a fost implicata intr-un accident de circulatie si initial, in procesul vb, a fost stabilit vinovat celalalt conducator auto. Acesta a constestat procesul verbal, a venit cu 2 martori, procesul vb i-a fost anulat , dar nici firma noastra, nici soferul nostru nu au fost citati in cauza. Termenul de recurs a fost depasit, iar acum vrea sa ne cheme in instanta si solicita sa i plateasca contravaloarea reparatiei. In cazul acesta sa asteptam sa introduca actiune si sa facem cerere reconventionala, sau sa actionam noi intai? Dupa parerea noastra, prin expertiza s-ar stabili vinovatia celuilalt sofer.
procesele legate de contraventii se judeca si in lipsa partilor,daca el a castigat revocarea pv contraventie,atunci cu siguranta te va actiona in judecata pentru recuperarea contravalorii reparatiei ,sa fiti pregatiti cu 2 martori si voi ca sa demonstrati nevinovatia
In cazul in care firma pein reprezentant legal poate dovedi existenta unei culpe a celui pe care il considera vinovat de producerea evenimentului rutier,poate formula actiune civila in pretentii impotriva acestuia
buna ziua!... din nou

multumesc pentru raspunsuri, au fost de folos. dar vin cu noutati, din pacate.
soferul mi-a introdus actiune mie, ca firma, si soferului meu, ca prepusul meu. o data cu intampinarea am aflat ca pot depune cererea de chemare in garantie a firmei mele de asigurari.
in rest, martorilor lui ii pot opune martorii mei (soferul si colegul lui care se afla in masina).

si o alta intrebare: sa solicit o expertiza judiciara in cursul procesului/prin intampinare sau sa aduc la dosar o data cu intampinarea expertiza extrajudiciara?
sau sa astept prima infatisare si sa vad in timpul sedintei ce alte probe sunt necesare? o expertiza oricum va fi ceruta pt "dinamica accidentului".

multumesc.
Administrarea ca proba a a unei expertize de stabilire a dinamicii producerii accidentului ar fi foarte utila in stabilirea unei eventuale culpe.
Puteti chema in garantie si rima de asigirari.
Cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile unui avocat care sa va acorde asistenta juridica necesara in proces si eventual a unui expert parte care sa va sustina din punct de vedere tehnic,in cazul admiterii ca proba a expertizei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intravenient fortat si model indrumare Mihai01 Mihai01 Buna ziua! In urma cu 3 luni am provocat un accident auto fara victime (eu fiind soferul vinovat). Zilele acestea am primit o citatie prin care sunt chemat la ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva firmei de asigurari Bias39 Bias39 Acum cateva luni in urma am avut un accident de masina, mai exact o alta masina m-a lovit in timp ce stationam, cu luminile de avarie aprinse. In urma ... (vezi toată discuția)
Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)