avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este posibila intreruperea procedurii falimentului?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este posibila intreruperea procedurii falimentului?

Buna ziua. Am o intrebare destul de complicata. Situatia sta in felul urmator: Firma x a intrat in insolventa dupa care am intrat in proces cu ORC-ul pentru dizolvare, proces pe care l-am castigat. Intre timp procedura insolventei a mers mai departe catre faliment, juristul de dinaintea mea necontestand intrarea in faliment conform art.8 alin1 si 2 din legea 85/2006 .La ultimul termen am cerut plan de reorganizare si am adaugat sentinta in care am castigat procesul cu ORC-ul. Intrebarea mea este: Este posibila intreruperea procedurii de lichidare propriu-zisa a firmei si intrarea in reorganizare? si daca da, cum?
Deoarece aveti o sentinta favorabila, proces in care v-ati judecat cu ORC-ul, depinde si despre ce este vorba in acea sentinta faptul ( foarte important sa se faca vorbire ca societatea este inca solvabila), trebuie dovedit si in acest dosar de insolventa ca societatea este solvabila , si v-ar ajuta foarte mult ca lichidatorul judiciar, sa ceara si el , reorganizarea societatii - venind in instanta si cu un plan de reorganizare.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)