avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract notarial V-C si succesiune urmata de V-C ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract notarial V-C si succesiune urmata de V-C sau altfel ?

Am un antecontract notarial de V-C pentru 300mp din 800 mp , intravilan , si acum , la 6 luni de la decesul titularei , inca nu s-a facut succesiunea . Cum pot intra in posesia acestui teren ? Daca nu sunt ruda cu defuncta nu pot participa la succesiune dar ...poate fi considerata dispozitie testamentara si sa intru in posesia parti de teren aferenta antecontractului fara a mai trece prin succesiune si V-C cu mostenitorii ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: adrianv , utilizator 12:49, 24 Martie 2010
puteti chema in judecat[a toti mostenitorii iar instanta in baza probelor administrate va pronunta o hotarare care satina loc de act autentic
ne cunoastem suntem prieteni si vrem sa reducem cheltuielile si timpul .
Este posibil ca aceste antecontract notarial sa " ia parte" la succesiune pentru ca se platesc taxe succesorale si pe aceasta bucata care de fapt este instrainata .
Singura varianta o vad a fi ...vointa testamentara cumva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat mostenitor cudrencocarmen cudrencocarmen daca un certificat de mostenitor din anul 1953 poate fi considerat titlu de proprietate in anul 2009 si sa il folosesti pentru succesiunea. V-as ruga mult ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana daniela.tarau daniela.tarau Buna ziua, Am rugamintea sa ma indrumati ce pot face in urmatoarea situatie: in anul 2004 am cumparat un teren (500 mp) intravilan pe raza unei comune. Din ... (vezi toată discuția)