avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... completare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

completare succesiune

Buna ziua. Suntem 6 frati din care unul a decedat in 1993. parintii au decedat si ei unul in 1989 si unul in 1998. De curand s-a dezbatur succesiunea dupa parintii nostri succesiune deschisa de cumnata ( sotia fratelui decedat) la judecatorie. Avem o sentinta prin care .....se admite actiunea, se constata masa succesorala, se dispune intabularea............etc. Din acesta masa succesorala lipseste o parte. Ca sa fiu mai clara tata a avut o casa si mama o casa plus multe terenuri. Acum eu vreau sa fac o completare. Intrebarea mea este cui ma adresez judecatoriei sau notarului. Repet avem doar sentinta civila nr..........de la judecatorie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 16:43, 22 Martie 2010
Unde doriti. Preferabil la instanta, pentru ca, va costa mai putin. :)
mihaicalinescu2005 a scris:

Unde doriti. Preferabil la instanta, pentru ca, va costa mai putin. :)

In instanta taxa judiciara de timbru este de 3% din masa partajabila.
Puteti incerca la notar (dupa ce intrebati la mai multi cat va poate costa) pe baza hot.jud. sa emita un certificat de mostenitor in care sa includa si celelalte bunuri.
In caz contrar, din ratiuni de simetrie, tot instanta va fi singura in masura sa se pronunte asupra unei cereri de completare a hot.jud, conform art. 281^2 Cod proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bogeanua bogeanua Sunt in situatia de a deschide o succesiune ca urmare a decesului parintilor mei (tata in 1993 si mama in iunie 2009). Dupa decesul tatalui nu am facut acest ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ? clienta noua clienta noua Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a ... (vezi toată discuția)