avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Partile comune in speta subsolul...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Partile comune in speta subsolul...

Daca blocul are mai multe scari si la una din scari la subsol e sparta teava care colecteaza deseurile menajere sunt obligati si ceilalti locatari de la celelalte scari sa plateasca reparatia problemei de la scara respectiva????
cu respect dan
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 10:14, 23 Martie 2010
Normal c/v lucrare se suporta de proprietariii scarii la nivelul careia se evidentiaza defectiunea in cauza
Executia lucrarii se suporta din fondul de reparatii individual constituit
DACA scara la care exista acea teava sparta de canalizare NU ESTE CONSTITUITA ca asociatie distincta, parerea mea este ca teava trebuie platita din fondul de reparatii colectiv al blocului, acesta fiind unul singur, nefiind diferentiat pe scari.
Depinde ce scară deservește și dacă are canal separat.Dacă este
o canalizare comună se plătește indiferent pe scară locuiți.
NU, este chiar obligatorie plata reparatiei numai de catre proprietarii din scara respectiva, fiind instalatie separata, proprie scarii respective.
Noi avem in asociatie 19 scari - ce-i drept pe 11 blocuri, dar ce-ar fi sa ametim reparatiile in asa hal ca n-am mai sti ce si cum... Apoi, este o vorba - fiecare cu mama lui, parca-i mai bine si in plus mai sensibilizam si proprietarii sa aiba grija de instalatiile fiecarei scari, nu sa poarte grija nu stiu cui.
Cum spuneam, practia este mai grea decat teoria!
Adam Grecu a scris:

NU, este chiar obligatorie plata reparatiei numai de catre proprietarii din scara respectiva, fiind instalatie separata, proprie scarii respective.

ne puteti da si un citat in sprijinul celor afirmate ?
[...] si in plus mai sensibilizam si proprietarii sa aiba grija de instalatiile fiecarei scari, nu sa poarte grija nu stiu cui.
adica ? si cum adica sa aibe grija de ele ? sa le curete de praf, sa le vopseasca inclusiv pe cele din nisa, etc ? ce-ati vrea sa faca un proprietar care nu intr, poate, nici macar o data in viata in subsol in sensul de a avea grija de ele, asa cum afirmati ? atunci administratorul pentru ce mai este platit ? doar sa faca calcule si sa incaseze banii ? vedeti atributiile ce-i sint oferite de legea 230 si hg1588
si fiindca tot particularizati mereu la asociatia dvs, poate acolo l-ati degrevat de aceste sarcini, insa nu se procedeaza peste tot la fel
in alta ordine de idei, la dvs tineti separat contabilitatea fondului de rulment si a fondului de reparatii, scazind mereu cheltuielile pt reparatiile curente ? sau daca la o scara aveti mai multi restantieri si nu acoperiti cheltuielile pt luna respectiva, atunci nu mai platiti contributia decit in limita banilor de la scara respectiva, fara a apela la fondul de rulment general, al blocului ? dati-mi voie sa ma indoiesc de acest lucru ;)

Alte discuții în legătură

Fondurile asociatiei de proprietari IfteneNicoleta IfteneNicoleta Buna ziua, am si eu o intrebare, fondul de rulment si fondul de reparatii este obligatoriu? Noi avem totul separat: apa, gaze, caldura (vezi toată discuția)
Garaj si teava care curge lumicluj lumicluj Buna seara. Va urmaresc de mult, acum am si eu o problema si va cer ajutorul. Sunt proprietara unui garaj proprietate personala aflat la subsolul unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Teava comuna de apa rece Virgil Sorcaru Virgil Sorcaru In situatia in care asociatia are angajat un instalator, in ce masura cheltuielile cu manopera pentru repararea de la teava comuna de apa rece a tronsunului ... (vezi toată discuția)