avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este sau nu bun personal?
Discuție deschisă în Executare silită

este sau nu bun personal?

Buna ziua,

am o problema cu bunurile personale. Pe numele meu am un teren cumparat de 3 ani, cu credit ipotecar.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei executari silite acesta poate fi considerat bun personal sau nu.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:04, 22 Martie 2010
Pai daca e pe numele dvs. atunci e personal, nu e logic? B-)
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
stan petru-radu a scris:

Pai daca e pe numele dvs. atunci e personal, nu e logic? B-)

Nu, nu e chiar asa de logic, avand in vedere ca s-ar putea sa fie vorba despre executarea silita a celuilalt sot.
Daca aceasta este speta atunci chestiunea cu bunurile personale (adica proprii) se refera la art. 31 Cod fam.
art. 31. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
b) bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune;
e) bunurile de uz personal şi cele destinate exercitării profesiunii unuia dintre soţi;
d) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de investiţii şi inovaţii, precum şi alte asemenea bunuri;
e) indemnizaţia de asigurare sau despăgubirea pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezintă şi înlocuieşte un bun propriu sau bunul în care a trecut această valoare.
@i_u_l_i_a_n_a - Orice intrebare contine in ea samburele raspunsului. Daca nu vreti sa creasca ceva stramb reveniti cu ceva amanunte.
acest teren poate fi executat silit, ca oricare bun al dvs.
daca vor sa-l execute alti creditori in afara de banca in favoarea careia e ipoteca, nu prea ramane nimic de executat
imi cer scuze ca nu am dat prea multe detalii.Da este vorba de executare din part ea unei terte parti nu a bancii care are deja ipoteca pe el sau a sotului. Stiu ca este pe numele meu insa mai stiu ca prima care il poate valorifica este banca creditoare - avand in vedere ca sa platit 3 ani din 30-in caz de neplata a ratei lunare. Ideea era daca altcineva poate sa il scoata la vanzare sau pune ipoteca de grad 2...sau altfel poate sa ma deposedeze de el, avand in vedere ca este ca un fel de leasing...bunul nu este achitat integral...nu este al meu inca.
Daca bunul este achizitionat in timpul casatoriei, este bun comun si nu propriu, chiar daca actul de vanzare-cumparare este doar pe numele dvs.
Daca este dobandit anterior casatoriei, ratele platite in timpul casatoriei se presupune ca sunt "bun comun", deci sotul dvs. ar putea solicita un drept de creanta...
Executarea silita a unui astfel de imobil este destul de complicata...iar creditorul ipotecar are prioritate la distribuirea pretului, chiar daca executarea va fi inceputa de catre un alt creditor...
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cer ajutor ! ionutzz ionutzz buna ziua, sunt impreuna cu sotul meu de 17 ani si am luat acum 2 ani aproape niste bani din banca (de la 2 banci) si pe una am pus ipoteca pe casa.Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune mocutzy27 mocutzy27 buna ziua! un imobil dobandit in timpul casatoriei nu mai poate fi considerat bun comun in anumite situatii? daca da va rog sa mi enumerati si mie ... (vezi toată discuția)
Divort alina_z alina_z Daca m-am hotarat sa divortez si toate bunurile sunt pe numele meu si sunt dobandite inainte de casatorie ce sanse am sa le pastrez? Am fost casatoriti 5 ... (vezi toată discuția)