Buna ziua.
Detin un magazin alimentar intr-o comuna din Teleorman.In iarna aceasta am decis sa ma extind si am hotarat sa fac un credit. Am fost in Alexandria , la o banca cu dosarul cu bilantul contabil si restul actelor , domnii de la banca au studiat dosarul, au dat acceptul si au zis ca se va trimite la Bucuresti. Dupa o perioada mi s-a transmis ca e aprobat si in Bucuresti, si am fost vizitat de un domn inspector care a spus ca totul e ok, urma sa garantez si cu un imobil din giurgiu, pentru garantie. Am fost verificat la furn izori pentru eventuale datori, birou de credite ,etc.. totul era perfect.Vineri pe 19 martie am fost sa duc actele imobilului cu care urma sa girez legalizate, astfel ca vineri la ora 14.00 linia de credit mi se aprobase, urmand ca astazi sau maine sa semnez actele de virare a banilor. Insa spre surprinderea mea, la 9 dimineata am fost sunat de la banca ca nu se aproba creditul din cauza ca nu fost suficienta vanzare la magazin in ultimile luni. Intrebare mea catre d-voastra este daca este posibil sa fie vina sucursalei din alexandria pentru neacordarea creditului, si daca este posibila din punct de vedere legal deschiderea unei linii de credit de catre sediul din bucuresti, creditul de fapt neacoradandu-se. De asemenea, este leagl sa mi se solicite actele imobilului legalizate, daca nu este aprobat dosarul?
Va multumesc anticipat
Da este o practica comuna a tuturor bancilor! De cate ori nu am patit asa! Veniti maine ca nu era nu stiu ce director, dupa, ba ca le mai trebuiau diverse si neprevazute ca pana la urma raspunsul sa fie nu...! Dvs aveati un raspuns de confirmare telefonic asa ca nu puteti da vina pe nimeni, poate ca cei de la banca v-au raspuns ca da, ptr ca asa aveau si eu raspunsul, tot verbal , de la sucursala din Alexandria. Dar in general sa stiti ca respectivul dosar trebuie sa fie aprobat de catre o comisie formata din mai multe pers din cadrul bancii, iar daca de exemplu pers responsabila cu acordarea creditelor nu a fost de acord atunci nu se acorda creditul! Cine v-a spus dvs ca se acorda a fost probabil inspectorul care raspunde de firma dvs, iar decizia se ia de catre o comisie formata din jurist, financiar, etc.. depinde de banca. Mai bine va cautati resurse in alta parte, acum aveti si experienta, decat sa va pierdeti timpul sa aflati cine sau de ce! Succes!
Problema girant
Madalina.puc
Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)