avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta data in Romania,pensie alimentara platita din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta data in Romania,pensie alimentara platita din Italia

Buna ziua am o sentinta data prin care o obliga pe fosta sotie sa plateasca pensie alimentara in cepand din momentul in care am introdus actiunea adica aug 2008,ea e rezidenta in italia de 3 ani,care e procedura prin care o pot face sa-si respecte obligatiile,mentionez ca am fost la parchet si au dat din umeri,mi-au spus sa merg la un executor,dar nu stiu ce sa zic,va rog sa ma ajutati si pe mine,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 05:51, 24 Martie 2010
Mergeti la executor impreuna cu sentinta si cu adresa exacta a sotiei.O va notifica, despre existenta sentintei.Daca nu va da curs notificarii, si nu veti primi pensia de intretinere, puteti sa-i faceti plangere pt abandon de familie(dupa 2 luni de neplata cu rea credinta).
Am fost la un asa numit executor dar a zis ca nu poate face nimic ,sa merg la Parchet.Va rog daca e vreun executor sa ma ajute.Va multumesc!
Inainte de a va sfatui in mod concret ar trebui sa stiu daca in acea hotarare s-a stabilit obligarea fostei sotii la plata pensiei de intretinere in functie de venitul realizat acolo, respectiv la un loc de munca unde este angajata cu carte de munca pentru ca daca suntem in acest caz, instanta trebuia sa trimita o ordonanta de poprire la angajatorul sotiei dvs.Reveniti cu detalii pentru un sfat complet.
daca aveti adresa ei trimiteti sentinta prin executor in Italia.In cazul in care nu plateste ii faceti plangere penala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara luminita25 luminita25 Fostul sot nu imi plateste pensia de 7 ani , este plecat afara , stiu adresa lui unde locuieste , am decizie definitiva de la divort ....intrebare : daca imi ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara consecinte ameliamutu ameliamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. S-a pronuntat divortul cu obligarea tatalui la plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii ... (vezi toată discuția)