avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata tva cumparare apartament
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata tva cumparare apartament

buna seara,

as dori sa stiu daca pot fi obligat sa platesc tva pentru un apartament pe care l-am cumparat in 2008;

mentionez ca apartamentul este nou, l-am cumparat de la o persoana fizica si a fost intabulat pe numele meu; in contractul de vanzare -cumparare se specifica ca pretul este intreg si nu mai exista alte pretentii financiare fata de mine; nu se mentioneaza nimic legat de tva sau alte taxe pe care ar trebui sa le platesc;

va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters117899 , utilizator 21:01, 22 Martie 2010
dvs nu aveti nici o responsabilitate. doar vanzatorul, daca a derulat mai multe tranzactii.

ART. 150 cod fiscal

Persoana obligată la plata taxei pentru operaţiunile taxabile din România

(1) Persoana obligată la plata taxei pe valoarea adăugată, dacă aceasta este datorată în conformitate cu prevederile prezentului titlu, este persoana impozabilă care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii, cu excepţia cazurilor pentru care beneficiarul este obligat la plata taxei conform alin. (2) - (6) şi art. 160.
va multumesc,

ma gandeam eu ca e absurd sa plateasca cumparatorul; am fost dezinformat:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru achizitie din afara uniunii dianap12 dianap12 Sunt neplatitor de TVA. Am achizitionat din afara Uniunii o licenta pentru un soft care se utilizeaza on-line. Din ce am citit eu astfel de soft se considera ... (vezi toată discuția)
Notificare privind aplicarea sistemului tva la incasare miki24 miki24 Buna ziua Sunt o firma infiintata in decembrie 2011 si inregistrata in scopuri de TVA de la 03.02.2012. In perioada 03.02.2012 - 30.09.2012 am efectuat numai ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)