avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... membru fondator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

membru fondator

Suntem o asociatie non-profit, infiintata de 3 membrii fondatori, cu drepturi egale. Problema este ca presedintele asociatiei nu mai este interesat de calitatea muncii depuse si se afla de 3 ani in concediu postnatal, avand cartea de munca depusa la asociatie.Am inteles ca , prin votul celorlalti membrii fondatori se poate renunta la unul din membrii. Care este mai exact formalitatea? (proces verbal...) Presedintele poate sa renunte la atributii si sa-i meraga cartea de munca in contnuare? Daca el nu renunta de buna voie, ce alta posibilitate avem de-a ne desfasura activitatea alaturi de altcineva, mai implicat?
Multumim pentru raspuns, avem nevoie de unul suficient de clar si prompt.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:22, 24 Martie 2010
1. Prima varianta ar fi ca presedintele sa renunte la functia respectiva, urmand sa-si continue activitatea ca angajat.

2. Schimbarea din functie, potrivit statutului asociatiei.
1. Orice miscare juridica in acest sens trebuie sa fie conform statutului asociatiei, precum si a OUG nr.26/2000.
2. Poate sa se retraga din calitate de Presedinte, urmand a ocupa o functie executiva, CIM mergand astfel in continuare
3.Convaocarea AGA si revocarea Presedintelui din functia sa si numirea altuia in locul sau, tot in conformitate cu prevederile statutare ale asociatiei.
4.Nu confundati calitatea de Presedinte al Colegiului director cu cea a calitatii de membru al asociatiei, pentru ca trebuie sa cunoasteti ca asociatia trebuie sa fie constituita permanent din minim 3 asociati, altfel riscati dizolvarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la statutul de membru al unei asociatii ionita anisoara ionita anisoara va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni ar putea avea retragerea unui membru fondator din C.D. si demisia lui din Asociatie?Cum interpretati acestea?Dar ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)