In data de 13.11 am fost agresata de o persoana, m-a lovit in operatia de cezariana, in urma loviturii m-am dezechilibrat si m-am lovit de un perete la cap si umar. de fata au fost 3 martori, 2 in apararea mea si unul contra. nu m-am simtit bine si am fost internata in spital 5 zile. am obtinut certif. medico-legal in care se specifica faptul ca necesitam 3-4 zile ingrijire medicala. am depus reclamatie la politie impreuna cu restul de acte(certif. medico-legal, externare spital, etc). s-au luat declaratiile martorilor de catre politie. in urma analizelor facute ulterior am aflat ca in urma loviturii la cap am un edem cerebral, din cauza acestuia am necesitat perfuzii in urma carora am suferit o trombo-flebita la brat. aceste acte nu le-am depus inca la politie. am fost chemata de doua ori la politie, in decembrie 2009, am fost amenintata ca pot fi data in judecata de parata. mai apoi, am incercat sa vorbesc cu persoana care se ocupa de caz dar nu am reusit. intrebarea mea este ce pot face deoarece nici pana azi nu am primit nici un raspuns in legatura cu acest dosar? pentru asa se pot cere daune morale deoarece am platit medicatii, analize si mai este partea psihica, am un bebe de 9 luni pe care nici nu pot sa il tin in brate? ce ma sfatuiti sa fac? cum pot merge mai departe? multumesc.
Da puteti solicita daune morale. Depuneti si celelalte acte medicale. Primul pas este sa depuneti o cerere la comandantul unitatii prin care sa solicitati sa vi se comunice care este stadiul cercetarilor in prezent, in dosarul dvs. Apoi asteptati pt ca in mod normal dosarul ar trebui sa plece de la politie la parchet si apoi in instanta daca se dispune inceperea urmaririi penale in cauza. Asta daca depuneti si celelalte acte medicale. Pt cele la care aveti ingrijiri de 5 zile, slabe sperante sa obtineti ceva. Daune morale, poate, si daune materiale la nivelul costurilor efectuate de dvs. cu analizele si tratamentul.
Solicitati oficial comunicarea stadiului cercetarii dosarului
Depuneti restul de documente care atesta diagnosticul si consecintele evenimentului
In raport de concluzii,consultati avocat
Pentru cele 5 zile de ingrijiri medicale in referatul de terminare a urmaririi penale se va propune neinceperea acesteia,iar propunerea va fi confirmata de procuror,cu recomandarea ca pentru daune sa va adresati instantei civile.
Verificati astfel cum ati fost sfatuita stadiul dosarului pentru ca in functie de acesta sa intreprindeti ceea ce trebuie.
Mergeti la INML si solicitati un nou certificat medico-legal,aratatndu-l pe cel vechi si eventual, solicitand ca medicul -legist sa stabileasca daca exista o legatura de cauzalitate intre agresiunea suferita si situatia dvs actuala.Duceti si documentatia medicala de care dispuneti si in functie de continutul concluziilor mediculeui legist,trebuieste stabilita o strategie de aparare.
Ar fi bine intrucat situatia este destul de complicata sa apelati la serviciile unui avocat
Vatamare corporala
claudiuRr
Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)