avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare grava
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare grava

Mama mea in virsta de 73 ani se afla in maxi taxi spre o anumita destinatie .Se afla pe un scaun din fata de linga usa fata ,cind din spate, maxi taxi a fost lovit puternic de catre un TIR.Soferul de la maxi a oprit brusc la cererea unor pasageri pe mijlocul soselei banda 2,3 si pe o trecere de pietoni,aflind si de la organele de politie ca era sub influenta bauturilor alcoolice.In urma impactului maxi a fost impins circa 30 de metri in fata.Datorita acestei lovituri puternice Mama a fost aruncata de pe scaun izbita de o bara metalica de sustinere cazind jos in maxi si cu alte persoane peste ea.In urma acestui soc are fractura de umerus cu zdrobirea osului numeroase leziuni la nivelul sternului si piciorului sting nu mai spun de starea de soc necesitind multe interventii medicale pentru calmare ceea ce nu s-a intimplat nici pina acum.A fost preluata de catre o ambulanta si transportata la un spital de urgenta unde se afla sub ingrijire medicala necesitind o interventie chirurgicala complicata plus traumele respective si sa vedem ce mai urmeaza Nu mai vorbesc de perioada de refacere .Deocamdata se afla in spital si sa vedem cit mai dureaza. Cam asta ar fi in mare descrierea evenimentului,ce ne sfatuiti sa facem.Nu mai spun de citi bani este nevoie si acum si in continuare .Cu multumiri astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:17, 29 Decembrie 2010
Buna ziua .
In primul rand angajati un avocat care sa se ocupe de cazul mamei dvs . Veti depune impotriva celui vinovat de producerea accidentului , plangere penala si mama dvs sa se constituie parte civila . Trebuie sa solicitati si eliberarea certificatului medico-legal de la serviciul de medicina legala , pe care il veti atasa la dosarul cauzei .
Conducatorul maxi taxi nu a respectat o serie de reguli de circulatie care a condus in final la producerea accidentului.
Constituiti-va parte civila in dosarul penal si solicitati daune materiale si morale.
Trebuie formulata plangere penala impotriva conducatorului auto al maxitaxi-ului vinovat in 2 luni de la cunoasterea faptuitorului.
Du externare trebuie mers la medicul legist pentru a se emite certificatulmedico legal,care va concluziona asupra numarului de zile de ingrijiri medicale pentru a se reface.
In functie de numarul de zile stabilit,va fi stabilita incadrarea juridica a faptei.
Important este ca in aceasta perioada sa pastrati totate bonruile,chitantele,facturile,retetele,bilete de transport si orice acte dovedesc cheltuielile efectuate care vor fi avute in vedere la stabilirea despagubirilor civile care i se vor acorda.
Nicio cheltuiala nejustiticata cu probe,chiar daca ati facut-o nu va fi admisa.
Aveti posibilitatea sa solicitati si daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale: ce sa fac? ContSters126808 ContSters126808 Tatal meu a avut un accident de masina soldat cu vatamari corporale si masina distrusa (fiind o masina veche, Dacia Nova 1996, RCA-ul poate sa ne dea doar ... (vezi toată discuția)
Daune pentru pieton accidentat syraxes syraxes Sotia a fost accidentata pe trecerea de pietoni de o masina care se deplasa cu viteza mica (asta a indus-o in eroare : parea ca va opri) dar de fapt soferul ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni. pot obține despăgubiri de la șoferul vinovat? Desperados Desperados Pe trecerea de pietoni o masina a intrat in cea care mi a acordat prioritate si am fost aruncata.mentionez ca sunt insarcinats in 8 luni.am 2 zile de internare ... (vezi toată discuția)