In 27 februarie 2010 am avut un accident de circulatie, de pe o strada cu cedeaza trecerea mi-a iesit in scurt o masina pe care nu am putut s-o evit si am lovit-o in coltul stanga spate, am mers la compania unde avea asigurarea, inspectorul constatator a incheiat intelegerea amiabila, a fotografiat masinile, am dus masina in service-ul agreeat de asigurator. La constatarea fizica in service s-au mai gasit si alte daune, au fost facute noi fotografii in service, au fost trimise la compania de asigurari, in doua zile si-au dat acceptul pentru reparatii, in doua - trei zile masina a fost gata si a fost inaintat devizul pentru plata. Problema acum incepe. Devizul a fost inanintat pentru plata in 11 martie, pe 15 martie nevenind nici un raspuns la service am fost sfatuit sa iau legatura cu compania de asigurari, pe 16 martie m-am deplasat la companie sa ma interesez de situatia dosarului. Aici inspectorul lichidator mi-a spus ca dosarul meu are cateva probleme si ca trebuie sa astept, am insistat sa mi se spuna care sunt acele probleme si mi s-a spus in prima faza, ca la dosar nu apar fotografiile masinii vinovatului pe al carui RCA deschisasem dosarul de dauna, si ca asteapta de la inspectorul constatator aceste fotografii. Pe 18 martie m-am deplasat din nou la firma de asigurari iar aici am fost indrumat catre inspectorul constatator ca nu a trimis fotografiile, m-am dus la el iar acesta imi deschde laptopul si-mi arata fotografiile care se aflau pe serverul lor. M-am intors la inspectorul lichidator care ma mintise si i-am solicitat un raspuns in scris pentru tergiversarea dosarului, dupa cateva foieli prin birourile invecinate intr-un tarziu vine cu o foaie de hartie pe care scrie urmatoarele : SC.........S.A. a sistat de la plata dosarul dumneavoastra de dauna pana la clarificarea cauzelor si imprejurarilor legate de dinamica accidentului. Adresa este inregistrata la registratura institutiei.
De aici am cateva intrebari la care astept raspuns.
1. Ce pot face in aceasta situatie?
2. Pot actiona in instanta avand in vedere situatia mai sus enuntata? si ce sanse de castig am?
Va multumesc
Puteti inainta documentele in instanta dupa ce in prealabil ati luat legatura cu asiguratorul si sa il anuntati de intentia dv. Ce n-am inteles eu este faptul ca un inspector a facut constatarea si un altul lichidarea daunei. Mi se pare aberant. la firmele de asigurare, cel care a deschis dosarul de dauna tot el este cel care il si inchide. In instanta aveti toate sansele sa demascati tertipurile firmei de asigurare:
- in primul rand vi s-a deschis dosar de dauna si vi s-a efectuat constatarea;
- ati fost trimis intr-un service agreat de asigurator si s-a dat acceptul pt reparatie, dupa cum declarati;
-de pe27 febr. pana pe 11 mar.,asiguratorul avea timp suficient sa va anunte ca sunt neclaritati la dosar;
-de la momentul primirii devizului de catre asigurator pana la emiterea acceptului catre sevice nu trebuie sa treaca mai mult de cinci zile. Depasirea acestui termen
poate fi considerat accept de plata.
Fata de cele prezentate , va urez succes!
Service vs bani
Pepeneata
Buna ziua am si eu o nelamurire , dosarul de dauna s-a aprobat dupa o plangerel la csa , si m-au trimis in service-ul unde am facut devizu tot de ei am fost ... (vezi toată discuția)