avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta din lucrari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta din lucrari

Problema este urmatoarea: executie lucrare, fara contract, doar cu bon de comanda care nu acopera intreaga valoare real executata, procese verbale de receptie semnate de reprezentantul beneficiarului, inclusiv pentru ce depaseste valoarea bonului de comanda. Din 3 facturi, a semnat si mi-a acceptat la plata 2 (valoare conform bon comanda) iar pe a 3 a nu o recunoaste la plata, returnandu-mi-o fara nicio justificare.
Ce actiuni pot intreprinde in justitie ca sa imi recuperez creanta?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 00:07, 23 Martie 2010
actiune pe drept comun in instanta..cu expertiza de lucrari si altele asemenea.. pe viitor sa va fie invatarura de minte sa numai faceti asa ceva
E foarte greu sa lucrezi cu inginerii, mai ales cu cei care nu inteleg ca trebuie sa ai la baza un contract inainte de a incepe o lucrare...
dvs cine sunteti? va exprimati ca fiind creanta dvs, deci inginerul in cauza va este subordonat.. sau asociat? daca doriti, verificati-va mesageria privata, ptr mai multe amanunte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ispas ispas Va rog sa ma sfatuiti! In absenta contractului ca inscris doveditor al existentei drepturilor si obligatiilor, ce alte inscrisuri pot fi acceptate de catre ... (vezi toată discuția)
Drept comun sau somatie de plata aartist aartist Am de recuperat de la o firma o creanta in valoare de 10.000 lei pt. o serie de produse livrate. Sunt in dubiu in ce priveste calea de urmat: drept comun sau ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli permise cruK cruK Buna ziua. M-ar ajuta mult sa stiu ce cheltuieli sunt permise in cadrul unui ONG. Exista un patrimoniu al ONG-ului, insa cum nu avem contabil nu stim exact ... (vezi toată discuția)