avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie de urmas pentru orfani in plasament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie de urmas pentru orfani in plasament

Buna seara!
As vrea sa stiu daca doi copii ramasi fara tata in urma decesului si fara mama dupa divort, ei fiind in grija tatalui, pot beneficia de pensia de urmas fiind luati intr-un plasament la orfelinat. Tatal a murit la 47 de ani avand 27 de ani de munca. O persoana din familie pastreaza legatura cu copii, dar nu are conditii sa ii ingrijeasca. Si as vrea sa stii ce pasi trebuie sa urmez.
Mentionez ca actele pentru plasament nu sunt inca finalizate.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ombladon112, utilizator
Cel mai recent răspuns: ombladon112 , utilizator 20:13, 23 Martie 2010
Trebuie sa va adresati casei de pensii. Prezentati certificatul de deces, cartea de munca a defunctului, actele de stare civila ale copiilor.
Pe copii ii ia statul. Cine ar trebui sa le faca pensia? Si cine ia pensia? Copii sau centrul de plasament ?
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ombladon112, utilizator
Dreptul la pensia de urmas e unul personal , apartine copiilor defunctului.
Asa incat, pana la varsta de 26 de ani , facand dovada continuarii studiilor, veti primi aceasta pensie , care reprezinta 1/ 3 din veniturile realizate de catre tata.
( deci 1/6 pentru fiecare ).
Daca copii sunt minori? Cine ia banii ? Ii baga intr-un cont casa de copii sau le da copiilor banii in mana ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire intre sotie si copiii decedatului din alta casatorie biaioana biaioana Buna ziua, Am urmatoarea problema: parintii mei au divortat de ani buni, din casatorie au rezultat 2 copii, tata s-a recasatorit iar acum a divortat. Ca si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire tambur tambur mama mea a murit in urma cu 9 ani noi ne facand taxa de succesiune,iar tatal meu cu bani stransi din timpul vieti cu mama a cumparat un apartament l-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Sânt student și beneficiez de pensie de urmaș vă rog să ... Pataadriana Pataadriana Sânt student și beneficiez de pensie de urmaș vă rog să îmi spuneți care e data limită pt trimiterea actelor,dacă le pot trimite prin poștă cu ... (vezi toată discuția)