avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat si cum ma protejeaza o ordonanta presedentiala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat si cum ma protejeaza o ordonanta presedentiala?

Mi-ati recomandat ordonanta presedentiala prin care sa cer restituirea dreptului de locatie, sau cerere de reintegrare domiciuliu.Problema se pune, ca in sfarsit, cu mare tam-tam si cu politia, pricinuitul a reusit sa intre in curte si in casa, dar a descoperit ca in camera in care avea lucrurile personale, s-a mutat sotia sa cu concubinul, iar pe el l-au "exilat",intr-o incapere micuta situata ca mijloc de acces intre 2 camere.Deci ea bine merci' cu concubinul in cele 2 camere spatioase, pricinuitul...intr-o anexa comuna in care cu siguranta nu poate avea nici intimitate si nici o viata personala.Poate cere prin ordonanta presedentiala, restaurarea situatiei anterioare, asa cum a fost ea "convenita", timp de mai bine de 3 ani?Odata cu depunerea cererii pentru ordonanta presedentiala, de activeaza din oficiu procedura de partaj?
Va multumesc.
In nici un caz unul dintre coproprietari nu poate restrange folosinta celuilalt asupra imobilului proprietate comuna fara sa existe dispozitiile unei instante judecatoresti in acest sens. Cu alte cuvinte sotia "pricinuitului" are tot atata drept sa-i restranga folosinta la o camera pe cat ar avea si el sa faca acest lucru. Ordonanta presedintiala nu rezolva mare lucru si nici nu activeaza din oficiu o cerere de partaj si nu pot sa stiu nici macar daca cererea de partaj este sau nu admisibila pentru ca nu stiu daca partile sunt casatorite si daca imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei. Reveniti cu amanunte.
Imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei prin contr.de v-c.Divortul s-a pronuntat acum 4 ani.De atunci, s-au inteles amiabil sa vanda casa, ca sa nu faca partaj sa scada din valoare imobilul, dar din pacate, fosta s-a asezat mult mai confortabil cu concubinul in casa, si se pare ca asa vrea sa ramana.Dupa ce au divortat, s-au impartit in camere, iar acum, dupa 4 ani, s-a sucit si l-a scos afara din camera lui, dandu-i un spatiu impropriu pe motivul ca si asa nu locuieste permanent colo.Este impropriu ca ea, dupa ce ca sta cu concubinul...sa mai stabileasca si exclusivitati locative, in functie de toanele ei.Stiu ca proprietatea in devalmasie inseamna ca are fiecare drept oriunde.Trebuie sa existe o modalitate de a-i ingradi accesul asa liber cu tot cu concubin...iar pricinuitul sa fie nevoit sa se multumeasca cu un coltisor.Doar este si casa lui.
Sigur ca exista modalitati legale insa nu aceasta e problema ci punerea in executare. Decat sa se hartuiasca asa cu fost sotie si poate si cu concubinul ei (se poate ajunge la situatii urate de tot in acest fel) cel mai bine e sa faca o cerere de partaj si sa se sfarseasca cu situatia aceasta care e incomoda pentru ambele parti (cum, Doamne, sa locuiasca fostii soti impreuna cu partenerii lor in aceeasi casa ?).
Daca fosta sotie nu intelege ca pana la judecarea cererii de partaj imobilul este inca proprietate comuna si ca fiecare din cei doi poate sa-l foloseasca in mod egal, "pricinuitul" (de unde ati scos aceasta expresie ?) ar putea sa se impuna si el putin mai energic (dar fara violenta) pentru ca se afla pe proprietatea sa.

aveti dreptate.situatia nu este de natura a mai suporta amanare.Nu s-a rezolvat atunci cand era mai usor...acum....trage ponoasele(ma mir si eu de unde gasesc astfel de cuvinte).Oricum treaba este oabla.Si sub forma de gluma, intr-o astfel de situatie...cred ca este mai usor sa o ia din nou de nevasta, ca apoi sa divorteze, decat sa duca la bun sfarsit lucrul inceput si neterminat.Mi-a spus cineva o vorba "mare", pe care o pot recomanda si eu la randul meu:"toate la timpul lor".Mare dreptate avea.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in casa mea? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com De locuit, "pricinuitul" locuieste in alta parte, din cauza imposibilitatii convietuirii cu "fosta" in acelasi imobil.Problema, se pune, ca odata ca ... (vezi toată discuția)
Acces in imobil vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Asadar, referitor la cazul cu \"pricinuitul\" care este coproprietar intr-un imobil pe care il imparte cu fosta sotie, pana la partaj.Ce poate face ca sa intre ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie mi-a interzis accesul in casa timp de 4 ani. nu exista ... Mihai Hortolomei Mihai Hortolomei Fosta sotie mi-a interzis accesul in casa timp de 4 ani. Nu exista nici o formă legală în acest sens. Acțiunea de partaj este in curs. Ce acțiune ... (vezi toată discuția)