avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la societate telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la societate telefonie mobila

O pensionara a facut abonament la companie de telefonie mobila pt o nepoata care din iunie 2009 nu a mai platit factura in val. de 240 lei si acum doamna a primit o somatie de plata de la un avocat partener la o firma de recuperare cu suma de 1ooo lei .ce se poate intampla daca nu plateste pensionara este din mediul rural
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
donisa, utilizator
User donisa
Fara o hotarare judecatoreasca prin care sa fiti obligata la plata respectivei creante, nu puteti fi executata silit.
Contractul de telefonie mobila nu este titlu executoriu iar daca va fi inceputa o executare silita, ea nu va fi incuviintata de catre instanta de executare, tocmai pe acest aspect.
Si va rog frumos, editati-va mesajele si stergeti denumirile societatilor implicate in discutie. In forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.

user gi-jane
Lato sensu, orice proces se efectueaza "cu citarea partilor", in mod obligatoriu.
Stricto sensu, exista situatia in care exista un titlu executoriu, recunoscut de lege, acesta este pus in executare silita de catre creditor si prin urmare, instanta de executare, la cererea executorului judecatoresc investit de creditor cu inceperea executarii silite, fara citarea partilor, incuviinteaza inceperea executarii silite.
In speta, contractul/abonament telefonie mobila nu este titlu executoriu, chiar daca a fost cesionata creanta...unei societati de recuperari creante...a nu se confunda cu contractele de credit bancare care sunt titluri executorii, prin efectul legii.

user avocatPetre
Va rog frumos sa va editati mesajul postat in aceasta discutie, stergand denumirea operatorului de telefonie mobila, pentru aceleasi considerente mentionate anterior, respectiv ati incalcat Regulamentul de postare.

Multumesc anticipat tuturor userilor.:) si va invit sa lecturati si aceasta dezbatere.
O zi buna.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
dar am sters din mesaj datele .va multumesc si...scuze
de cand este datoria respectiva ...sau factura cu suma ramasa restanta...?
poate au trecut cei 3 ani si este prescrisa...poate bunica incerca in cazul asta sa ii forteze sa accepte o plata in rate si uite asa in cateva luni o va achita....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Get back recovery - scrisoare ioanasss ioanasss Buna, Am primit zilele trecute o scrisoare (notificare de plata) d ela Get Back Recovery, cum ca as avea de achitat suma de 8000 RON pentru un abonament ... (vezi toată discuția)
Somatie banca dislexic dislexic Un prieten a primit de la banca o scrisoare. Sus scria mare SOMATIE, iar in textul acesteia il instiinta ca daca nu va plati in 15 zile vor apela la un cabinet ... (vezi toată discuția)
Executare silita staiculuci staiculuci In 2009 tatal meu a avut 3 abonamente la [editat] pe numele sau.Tot atunci a primit un telefon prin care i s-a spus ca a castigat 1000 de minute pentru ca era ... (vezi toată discuția)