avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAS aferent concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAS aferent concediului medical

Buna ziua,

As dori sa stiu daca unei angajate, care are contract cu timp partial (2 ore) si care se afla in concediu pentru sarcina si lauzie, i se retine contributia la pensie la valoarea unui salariu minim pe economie aferent programului normal de lucru (600Ron) sau aferent programului redus (150Ron)?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:33, 23 Martie 2010
Interesant ! Cred ca la salariul minim pe economie, altfel nici nu merge programul .
Oricum la pensionare , perioada cat a fost in sarcina si lehuzie , calcul pensiei se face luand in considerare slariul minim pe economie .
La pensie se ia in considerare salariul minim pe economie fara a se tine cont de norma?
Nu mi se pare corect ca angajata sa plateasca mai mult atunci cand nu lucreaza.
Dar daca salariata ar primi pentru sfert de norma , cat pentru un salariat cu norma intreaga, ar fi corect ? Mi se pare corect atata timp cat la calculul pensiei se ia pentru aceasta perioada un venit de 600 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii aferente concediului de sarcina si lauzie marauder marauder am cautat si rascautat topicuri legate de taxele aferente concediului de sarcina si lauzie,am crezut ca am gasit raspunsul corect,dar se pare ca nu este ... (vezi toată discuția)
Cas la concediul la concediul pentru sarcina si lauzie lory83_ro lory83_ro Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu retinerea cas pentru concediul medical de sarcina si lauzie,atat la angajat cat si la angajator. Caz concret:eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia platita din fnuass Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Referitor la indemnizatii pt.Concediu medical suportat din FNUASS am urmatoarea intrebare: - se contributii retin din indemnizatie??? ... (vezi toată discuția)