avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... micsorarea salariului fara avertisment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

micsorarea salariului fara avertisment

buna ziua...este normal ca un angajator sa reduca salariile angajatilorfara avertisment?sau instiintare?sunt pers.calificata pe postul care sunt incadrat,absolvent de liceu cu minor in intretinere.mi s-a spus ca nu trebuie sa ne ceara voie noua sa ne scada salariile ne-am trezit cu banii luati ..in aceste conditii am primit 505 lei .
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 12:07, 23 Martie 2010
Modificarea salariului lunar brut se face numai prin act aditional semnat de angajat si angajator, inregistrat la ITM.
Minorul nu are legatura cu postul ocupat si munca dv.
Daca v-a modificat in carnetul de munca incadrarea fara sa incheiati un act aditional este ilegal. Daca nu s-a facut aceasta modificare in cartea de munca inseamna ca nu s-a schimbat incadrarea, suma primita reflectand realizarile unitatii (penalizari pentru nerealizari conform politicii firmei).
Conform Art. 41din Codul Muncii:
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Nici o modificare a contractului individual de munca nu poate fi facuta fara informarea in prealabil cu 15 zile inainte de producerea acesteia.
nerealizari? da ne-a trecut cu 80 la suta am facut norma de ore chiar peste. daca au fost pierderi nu ni se pot imputa noua dar si asa nu trebuia sa ne aduca la cunostinta aceasta modificare?ni sa spus in ziua de plata
Trebuie sa faceti o sesizare catre ITM asupra situatiei create, ITM-ul va da un raspuns pozitiv, poate si amendeaza societatea, dar pentru recuperarea banilor e foarte posibil sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu : motivatie criza financiara si rezultate societate Ion Georgescu Ion Georgescu Societatea la care lucrez a intocmit un act aditional (prin acordul partilor) la CIM prin care ma pune sa accept diminuarea cu x% a salariului brut pe ... (vezi toată discuția)
Salariu "realizat" < salariu cim?! leovigild leovigild Salut! Am o situatie: la o firma oarecare, salariatii incaseaza un salariu care, pe statul de plata, este [b]mai mic [/b]decat cel din CIM, asta, in ... (vezi toată discuția)