Am si eu o intrebare pentru cunosatorii de legislatie:
doresc sa deschid un salon de cosmetica-coafura si nu reusesc sa gesesc nicaieri norme ue pentru astefel de activitate. Tot ce am gasit sunt informatii disparate, cum ar fi ca angajatii trebuie sa aiba un curs de igiena absolvit, ca trebuie vaccinati contra hepatitei B, ca nu se mai taie cuticulele la manechiura, etc.....
Nu gasesc insa informatii legate de spatiu (adica daca exista un spatiu minim de desfasurare a activitatii, daca se mai poate infiinta salonul in apartament de bloc, etc), aparatura necesara. Am inteles ca exista astfel de reglementari, insa eu nu le gasesc (poate nu sunt eu foarte priceputa:()
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, sau macar un link unde gasesc astfel de informatii.............
Multumesc!
Ministerul Sanatatii nu a emis inca ordinul plasat pe site-ul sau spre dezbatere publica, cel care urmareste armonizarea cu legile UE se prevede ca aceasta activitate va trebui compartimentata. Nu mai tine sa se petreaca in comun, adica in acelasi salon, si manichiura, si coafura, si masaj, si infrumusetare. Trebuie asigurate compartimente separate, unde clientii pot fi primiti pentru serviciile speciale.