am trimis o convocare la conciliere la sediul debitorului (verificat la orc), insa mi -a fost restituita, cum ca s-a mutat de la adresa.
am incercat prin executor, iar acesta mi-a spus ca si lui i-a fost restituita de posta cu mentiunea ca "nu se poate afisa". eu stiam ca posta "afiseaza" intotdeuna, mai putin cand la adresa respectiva nu exista nicio constructie.
cum pot sa-i comunic debitorului covocarea la conciliere? ca doar trebuie sa am "dovada de primire"....
depinde si de practica instantelor unde veti formula actiunea comerciala. Prin faptul ca ati facut toate demersurile pentru a afla sediul, dovediti caati avut buna credinta sa il convocati pentru conciliere directa. Textul art. 720/1 C.p.c prevede ca partea reclamanta trebuie sa incerce sa rezolve litigiul pe cale amiabila. Ori nu ar fi culpa dvs. pentru ca partea ce va fi parata nu si-a modificat sediul la ORC. O alta interpretare ar da dreptul oricarui debitor sa se faca nevazut si sa nu raspunda contractual. Oricum ar trebui sa va dea de gandit ce bunuri veti putea (eventual) executa silit de la debitor.......
este adevarat ca reclamantul trebuie sa incerce... si prin trimitere am incercat...
doar ca alin. 2 al art. 720^1 zice ca pretentiile si actele se comunica prin mijloace care asigura confirmarea de primire...
se considera realizata procedura si daca, practic, debitorul habar nu are de ea?
Conciliere 720/1 cod pr civ
ce pot face in situatia in care OG nr.5/2001 mi se respinge si am facut conciliere in baza art. 720 indice 1/cod pr civ iar plicul (trimis recomandat) mi se ... (vezi toată discuția)