avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuieli de judecata

Buna ziua ! Am ajutat un vecin care avea datorii de 13400 de ron la intretinere . Pe data de 25.03 .2010 (joi)era chemat in judecata de catre asociatia de locatari . Cand am platit suma restanta si penalizarile , administratorul ne-a taiat chitanta si pt cheltuielile de judecata in valoare de 1600 . Este legal daca sa platim cheltuielile chiar daca nu are loc procesul ? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! Oare suma de 1600 este legal luata de catre asociatie
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:38, 24 Martie 2010
numai instanta poate hotari acest lucru. insa, fiind vinovat pentru aceste restante, sigur veti fi nevoit sa platiti si aceste cheltuieli de judecata. repet ... dupa terminarea procesului, si doar printr-o decizie definitiva si irevocabila
nu e legal,numai in urma unei decizii irevocabile date de instanta
In cazul mentionat ,retinerea cheltuielilor de judecata nu are suport legal
Acestea pot fi repartizate la plata ,numai in situatia existentei unei hotarari definitiva si irevocabila
ynocentta a scris:

In cazul mentionat ,retinerea cheltuielilor de judecata nu are suport legal
Acestea pot fi repartizate la plata ,numai in situatia existentei unei hotarari definitiva si irevocabila
daca tot dati ACELASI RASPUNS la 1/2 de ora dupa ce alti 2 useri au postat, doar de dragul de a face rating, macar scrieti corect dpdv gramatical :D
Restantierul a fost actionat in instanta cu ajutorul unui jurist carte a muncit, a facut un dosar poate cu sprijinul unui expert contabil. Utlizatorul spune ca a recunoscut acele restante pentru ca le-a si platit. Si daca ar continua procesul tot ar trebui sa plateasca cheltuielile ocazionate de proces, de instrumentarea dosarului.
Avocatul a facut o factura, a eliberat o chitanta, s-a inregistrat cu venituri si a platit impozite pentru suma incasata.
Apoi restantierul nostru nu ne spune daca inainte de a fi actionat in instanta stia de restante, daca a fost notificat de asociatie, cate termene au fost...
Putea plati in aceeasi maniera restanta fara sa mai plateasca si cheltuieli de judecata, daca nu era inca initiata actiunea in instanta.
Unii poate nu cunosc faptul ca in instanta avocatul poate reprezenta asociatia daca este platit de asociatie, ca nu asteapta avocatul sfarsitul procesului pentru a-si incasa onorariul.
Efectuarea platii de catre restantier are aceeasi valoare (chiar mai mare) ca si o hotarare data de instanta, in acest caz.

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari AURORA82 AURORA82 Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)
Plata unui avocat camy_gina camy_gina As dori sa primesc si eu un raspuns la dilema pe care o am. Problema a inceput anul trecut undeva in toamna, parintii mei ramanand in urma cu intretinerea.Cum ... (vezi toată discuția)
Restante mari neexecutate, restante mici cu dosar narteaandrei narteaandrei In cazul in care un locatar care nu a platit trei luni intretinerea si e chemat in judecata, insa in asociatie sunt locatari care au restate mult mai mari dar ... (vezi toată discuția)