avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire terenuri

Tatal meu a decedat in 2002. Printre altele, detinea si niste terenuri la tara, obtinute in urma succesiunii tatalui sau, dar care i-au fost atribuite doar ca si cota parte din total mostenire, si nu nominal. Impartirea finala nu s-a facut inca, dar eu as vrea sa solicit acest lucru, pentru a prelua terenurile tatalui meu prin succesiune. Ce sanse am, este cumva prea tarziu?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:26, 29 Ianuarie 2007
Daca ai acceptat mostenirea nu e nici un pericol.
Dreptul de a solicita impartirea bunurilor este imprescriptibil - o poti cere oricand.
ai dreptul sa soliciti oricand esirea din indiviziune:)) fiind posesor de drept al averii tatalui tau si mostenitor descendent, poti solicita oricand un certificat de mostenitor.
pt. tine nu se prescrie dreptul la mostenire, decat in cazuri expres prevazute de lege;)
Multumesc pentru raspunsuri, sper sa fie totul ok.:)
Daca ajungi pe la notar, fa-i direct imparteala. Un certificat de mostenitor tie ti-ar fi inutil in conditiile in care esti descendenta.
Oricum, certificatul de mostenitor nu e titlu de proprietate, asa ca nu-ti rezolva problema.
Imi puteti spune cui trebuie sa ma adresez mai intai si in baza a ce?

Alte discuții în legătură

Fara acte de identitate ziman ziman Buna ziua, Am si eu un caz: suntem 3 frati si trebuie sa preluam o mostenire, ca nepoti de fiu. Unul dintre frati nu are si nici nu are de gand sa-si faca ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune furnisoara furnisoara Buna ziua, Ma numesc Lucian si am o situatie cu o intrebare la final. Situatia este asa: bunica a avut o sora care au mostenit impreuna vreo 3 terenuri si o ... (vezi toată discuția)