Buna ziua
Ma confrunt cu o problema si v-as fii tare recunoscatoare daca m-ati putea ajuta .
Problema sta in felul urm : tatal si bunicul meu ( tatal tatalui meu ) sunt propietarii unei locuinte . Tatal meu mai avea un frate care din pacate a decedat . Bunicul fiind batran doreste sa imi lase mie partea lui de locuinta ( jumatate din casa ). Care sunt modalitatile legale prin care as putea dobandii partea bunicului?
In momentul de fata cum fratele tatalui este decedat , la partea bunicului ( dupa moartea sa ) are dreptul si fiul fratelui decedat ( adica verisorul meu ).
Stiu ca putem face contract de vanzare -cump cu clauza de intretinere ? Ce inseamna si ce implica acest lucru ? Se platesc bani ? Daca da ce valoare ? Cine evalueaza locuinta ? Verisorul meu poate ataca in instanta acest lucru ?
Exista posibilitatea ca bunicul sa il dezmosteneasca pe verisorul meu ? Incercam sa gasim o cale cat mai simpla si ''ieftina'' si bineinteles mai greu atacabila in instanta .
va prezentati la notar cu bunicul dvs. si incheiati un contract de intretinere .
contractul sa fie autentificat si ulterior sa se inscrie in CF.
de asemenea v-as recomanda ca bunciul dvs. sa obtina un certificat medical care sa-i ateste deplinatatea facultatilor mentale .
rezolutiunea acest contract nu poate fi ceruta decat de catre partile contractante, respectiv dvs. sau bunicul dvs.
trebuie sa va indepliniti obligatiile de intretinere asumate . si sa pastrati dovada indeplinirii acestora .
Multumesc frumos pt raspuns .
Deci contractul de intretinere nu poate fi atacat de alta pers ? De ex . vom incheia acest contract si peste cativa ani bunicul va deceda , verisorul meu ma poate da in judecata cerandu-si dreptul dupa tatal sau ( unchiul meu decedat ) ? Ar avea sanse?
In mom in care vom face actele necesare ( ctr ) aveti idee care sunt in mare taxele notariale pe care ar tb sa le platesc ? Cine evalueaza locuinta ?
Mostenire
mel 75
buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)