avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CTR Mostenire sau Ctr vanzare-cum cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CTR Mostenire sau Ctr vanzare-cum cu clauza de intretinere ?

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema si v-as fii tare recunoscatoare daca m-ati putea ajuta .
Problema sta in felul urm : tatal si bunicul meu ( tatal tatalui meu ) sunt propietarii unei locuinte . Tatal meu mai avea un frate care din pacate a decedat . Bunicul fiind batran doreste sa imi lase mie partea lui de locuinta ( jumatate din casa ). Care sunt modalitatile legale prin care as putea dobandii partea bunicului?
In momentul de fata cum fratele tatalui este decedat , la partea bunicului ( dupa moartea sa ) are dreptul si fiul fratelui decedat ( adica verisorul meu ).
Stiu ca putem face contract de vanzare -cump cu clauza de intretinere ? Ce inseamna si ce implica acest lucru ? Se platesc bani ? Daca da ce valoare ? Cine evalueaza locuinta ? Verisorul meu poate ataca in instanta acest lucru ?
Exista posibilitatea ca bunicul sa il dezmosteneasca pe verisorul meu ? Incercam sa gasim o cale cat mai simpla si ''ieftina'' si bineinteles mai greu atacabila in instanta .

Va multumesc frumos ! Astept raspunsurile dvs .
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 18:14, 29 Martie 2010
cu c de intretinere care se poate ataca ,donatie,etc,consultati un avocat si incercati sa gasiti o sol.avantajoasa pt. ambele parti.Succes!
Ok ..se poate ataca dar pe ce motiv?
va prezentati la notar cu bunicul dvs. si incheiati un contract de intretinere .
contractul sa fie autentificat si ulterior sa se inscrie in CF.
de asemenea v-as recomanda ca bunciul dvs. sa obtina un certificat medical care sa-i ateste deplinatatea facultatilor mentale .
rezolutiunea acest contract nu poate fi ceruta decat de catre partile contractante, respectiv dvs. sau bunicul dvs.
trebuie sa va indepliniti obligatiile de intretinere asumate . si sa pastrati dovada indeplinirii acestora .
Multumesc frumos pt raspuns .
Deci contractul de intretinere nu poate fi atacat de alta pers ? De ex . vom incheia acest contract si peste cativa ani bunicul va deceda , verisorul meu ma poate da in judecata cerandu-si dreptul dupa tatal sau ( unchiul meu decedat ) ? Ar avea sanse?
In mom in care vom face actele necesare ( ctr ) aveti idee care sunt in mare taxele notariale pe care ar tb sa le platesc ? Cine evalueaza locuinta ?

Multumesc
nu stie nimeni ?

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)