avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

Tatal , care este cetatean turc are permis de sedere in RO pe baza de casatorie si este angajat cu contract de munca din anul 2000 si ultimul loc de munca din mai 2008 , poate beneficia de concediu pt cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:32, 23 Martie 2010
Iata ce spune OUG 148/2005:
Art. 7. - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? trifan1985 trifan1985 sunt o viitoare mamica insarcinata in 6 luni,sunt in concediu de risc maternal momentan,o sa merg sa nasc in italia.as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc marinus_tl marinus_tl Am nascut un copil in Anglia dar eu imi platesc cartea de munca in tara . pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Sau de alocatia de 200 lei? (vezi toată discuția)
Indemnizatie mamica in spania Cecilia Popa Cecilia Popa Buna ziua, as dori informatii cu privire la indemnizatia de crestere data de statul spaniol pe care o primeste o mamica ce locuieste cu acte in regula in ... (vezi toată discuția)