avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie mamica in Spania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie mamica in Spania

Buna ziua, as dori informatii cu privire la indemnizatia de crestere data de statul spaniol pe care o primeste o mamica ce locuieste cu acte in regula in Spania de 5 ani (daca primeste si ce valoare are ea). Daca stiti temeiul legal, v-as fi recunoscatoare. Copilul s-a nascut in 2008 decembrie. As dori sa stiu si ce drepturi are ea ca mamica. Din cate cunosc nu a lucrat cu carte de munca, avand venituri din menajul facut in casa unor batrani. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 10:58, 28 Decembrie 2009
Buna ziua,
Sper sa va ajute putin acest link
www.avocatnet.ro/content/for...
Chiar nu o ajuta cu ceva acel link ... initiatorul topicului solicita informatii despre " indemnizatia de crestere data de statul spaniol pe care o primeste o mamica ce locuieste cu acte in regula in Spania de 5 ani ..." . Asadar, legile romane nu sunt aplicabile pe teritoriul Spaniei.

Art. 7 din OUG nr.148/2005 prevede ca, drepturile prevazute de ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
Chestiunile care tin de dreptul spaniol nu cred ca pot fi rezolvate aici, incercati pe un forum de acolo.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de cic daca am lucat in spania cu forme legale? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil in conditiile in care lucrez in Spania de 4 ani de zile cu forme legale-carte de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului - contract de munca in spania andredan andredan Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: lucrez in Spania in baza unui contract de munca din data de 07/02/2010 pana in data de 07/01/2011. Sunt insarcinata, ... (vezi toată discuția)
De ce nu primesc alocatie din partea statului roman cei care locuiesc in spania? crt crt as dori sa știu și eu de ce statul roman si in special direcția de alocație al județului prahova din ploiești deși cei care ... (vezi toată discuția)