avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a fost demolat gardul pentru largire drum fara sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a fost demolat gardul pentru largire drum fara sa fiu instiintat

Am o casa de vacanta iar in zona se fac lucrari pentru asfaltare, proiectul tine de consiliul judetean. Ieri mi-a fost demontat gardul fara sa primesc niciun fel de instiintare prealabila (am fost informat telefonic de catre un vecin).
Am sunat la consiliul judetean si am fost pus in legatura cu coordonatorul de proiect care este foarte sigur ca nu a fost atins niciun gard dar ca, in zilele urmatoare, el, cu politia si un reprezentant de la cadastru vor ajunge in zona respectiva pentru a face masuratori si a stabili care sunt dimensiunile actuale ale drumului fata de cele care apar in schitele topografice (inregistrate la 1887). Ei afirma ca proprietarii au mutat gardurile mai aproape de drum.
Eu sunt proprietar din 2004, in gard sunt copaci vechi de peste 25 de ani. Pe langa actul de proprietate, am si schita topografica a terenului cu parafa oficiului de cadastru , facuta in 2007, in care apar coordonatele terenului luate prin GPS
(parca) in care limita proprietatii este pozitia actuala a gardului.
Ce credeti ca ar trebui sa fac in aceasta situatie:
1. Au demontat gardul fara instiintare, fara masuratori prealabile si chiar seful zice ca nu e normal sa se intample asa ceva (tot el neaga ca ar fi facut asa ceva).
2. Se poate ca la cadastru sa se anuleze ceea ce apare la mine in schita (si parafat de ei) si sa ia "legal" din terenul meu?
3. Daca gardurile sunt mai apropiate de drum, din schita de la 1887, se poate vedea cat au apropiat cei de pe partea mea si cat cei de vis-a-vis?
Daca nu sunt foarte coerent , imi cer scuze, dar sunt destul de bulversat de ceea ce se intampla. Se zvonea de ceva timp ca s-ar putea sa trebuiasca mutate gardurile dar credeam ca locuim intr-o tara civilizata, nu in vestul salbatic.
Cel mai recent răspuns: raigas , utilizator 21:21, 23 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se ceara crearea unui plan parcelar general la intabularea unui teren? raduflor2002 raduflor2002 Buna ziua Am cumparat un teren in 2012 pe care s-a construit o casa, cu toate actele legale, inclusiv ridicarea topografica, intabularea terenului, etc. ... (vezi toată discuția)
Mutarea poziției unui teren intabulat ionel75 ionel75 Bună seara. În urma cu un an de zile am achiziționat trei parcele de teren fiecare cu Cf. Doua intabulate in 2005 iar una in 2012 cu coordonate gps. , ... (vezi toată discuția)