avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere legale

Buna ziua,

In conditiile in care in una dintre sarbatorile legale( ex 05.04.2010 - a doua zi de Paste), zi in care angajatorul nu va plati acea zi cu un spor de 100% si nici nu o va acorda ca zi libera, cate zile libere se vor cuveni angajatului in perioada imediat urmatoare ca si compensare pentru acea zi desfasurata la locul de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 23:04, 24 Martie 2010
Sa inteleg ca acea " compensare cu timp liber corespunzator" prevazuta la art 137 o pot interpreta ca o echivalenta echitabila intre o zi prevazuta ca si sarbatoare legala si o zi cu totul obisnuita de pe parcursul urmatoarelor 30 de zile?!

1 zi lucrata in ziua de paste = o alta zi libera pe parcursul uramtoarelor zile??

Multumesc!
Plata normala in ziua de sarbatoare in care ati lucrat, plus o zi libera pontata si deci platita si ea.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile declarate libere crazvan crazvan Buna seara, As dori sa stiu daca este mentionat in vre-un act normativ faptul ca o societate este obligata sa sisteze activitatea in zilele declarate libere ... (vezi toată discuția)
Rusaliile- zi libera?...ce spune literatura de specialitate emilly.popescu emilly.popescu Dragii mei, Va solicit ajutorul in a ma lamuri si pe mine daca ziua de Rusalii - fiind declarata Zi Nationala ca si 1 Mai, 1 Decembie etc. poate fi ... (vezi toată discuția)
15 august 2011 - zi libera sau nu? mamaleone mamaleone Are dreptul angajatorul de a impune ca ziua de 15 august 2011 sa fie zi normala de lucru spunand ca ofera la schimb o zi libera in luna septembrie ? Eu din ... (vezi toată discuția)