Buna ziua. intr0o societate comeciala exista 3 asociati dintre care 2 cu functia de administrator. unul dintre cei doi asociati-administratori ,care detine 60% din s.c., doreste sa renunte la functia de administrator si la partea pe care o detine din s.c.,in final poate sa mai ramana cu aproximativ 10%.ceilalti 2 au fiecare cate 20%.
tin sa mentionez ca sociaetatea are ceva datorii catre stat.
iesirea din firma si renuntarea la functia de administrator este acceptata de ceilalti 2 asociati.
In acest caz ,ce se poate face ca datoriile pe care societatea le are in acest moment,sa fie platite in conformitate cu procentul pe care fiecare asociat il are acum ,daca plata se face dupa ce acest asociat renunta la partile sale.?
Se poate preciza in actele care se fac in urma convocarii AGA, ca datoriile sa fie platite 60%,20%,20%, adica de toti ceai 2 asociati si numai de cei 2 care mai raman in societate?
Eu personal n-am inteles mare lucru...
Daca asociatul administrator vrea sa se retraga si ceilalti 2 asociati sunt de acord, se va intruni adunarea generala a asociatilor care va lua o decizie in acest sens.
Datoriile societatii se platesc din lichiditatile acesteia, iar in cazul in care societatea n-are disponibil, va fi creditata de catre asociati.
Ramane problema descarcarii de gestiune a administratorului care se retrage
Retragere administrator
prutyi
Un administrator X la un SRL cu 5 asociati doreste sa se retraga din functia de administrator. Nu este asociat in SRL, insa este angajat in functia de director ... (vezi toată discuția)