avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor de dispozitiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor de dispozitiv

au anulat sporul de dispozitiv ?
Cel mai recent răspuns: camelia david , utilizator 10:33, 6 Mai 2010
celor care l-au avut prin lege sau prin hotarari judecatoresti la data de 31 decembrie 2009, li se include in salariul de baza. :)
la noi agentia de prestatii a trimis adresa ca tot ce nu prevede legea nr. 330/2009 nu e legal
Pai si care e problema? Ca legea 330 prevede in subsolul anexelor acordarea sporului de dispozitiv in primarii...
Kyandra a scris:

Pai si care e problema? Ca legea 330 prevede in subsolul anexelor acordarea sporului de dispozitiv in primarii...


Pai problema ar fi urmatoarea: La noi la reincadrare s-a luat in considerare anexele amintite de Dvs....si a fost inclus in salar sporul de dispozitiv, din luna ian. 2010;
In urma cu cateva zile intr-o adresa, primita de la AJPS, ni sa adus la cunostinta urmatoarele nereguli:
1. cnf. art. 10 din OUG 1/2010, si art.1/2 din legea-cadru 33/2009, drepturile salariale, stabilite prin CCM nu se mai acorda
2. Sporul de dispozitiv, este un drept salarial , acordat numai pentru personalul din institutiile din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
...art. 10 din OUG 1/2010 prevede ca acest drept nu poate fi acordat incepand cu data intrarii in vigoare a Legii-cadru 330/2009

In termen de 5 zile , trebuie se trimitem situatia reincadrarii personalului,, fara acest spor de dispocitiv. In caz contrar, se va sesiza Curtea de Conturi
Dvs.ce parere aveti? S-a emis aceasta adresa si in alte judete?
Asta suna din ciclul "Boc, legea si lipsa ei de aplicare"...
Noi inca nu am primit vreun raspuns de la AJPS inca, dar in cazul unei situatii similare, Legea 330/2009 "bate", ca putere juridica, OUG 1/2010 si ordinul 32/2010. Asa ca, daca voi primi o adresa similara, o voi contesta la instanta. Din moment cel legea 330 spune ca de la 01.01.2010 se introduce in salariu sporul de dispozitiv, pe ce baza vine AJPS-ul sa-mi spuna ca nu, invocand texte legislative abrogate??
Cat despre art. 10 din OUG 1/2010, atata vreme cat nu exista un recurs in interesul legii, admis de ICCJ, privind neacordarea "in bloc" a sporului de dispozitiv pentru primarii (asa cum exista acea decizie a ICCJ pentru neacordarea sporului de mobilitate si de confidentialitate consilerilor juridici-functionari publici), consider ca AJPS-ul isi depaseste atributiile. Ei nu au nici un drept sa stabileasca care dispozitii dintr-un CCM sunt legale sau nu, atata vreme cat acel CCM nu a fost atacat in sintanta si are viza (culmea!!!) tocmai a directiei de munca, sau a ANFP-ului (pentru acorduri colective).
Parerea mea...

Alte discuții în legătură

Salariul unui secretar de unitate administrativ teritoriala camelia david camelia david este normal ca un secretar de comuna cat II sa in in mana un salar de 1336 lei??? cum se face ca acest salar nu e cel din decembrie, care a fost de 2200 lei??? ... (vezi toată discuția)
Care va fi salariul meu in 2010? serban_ana67 serban_ana67 in decembrie 2009 primeam salariu de baza de 658 lei ca functionar public intr-o primarie comunala, spor de vechime de 25%, spor dispozitiv castigat in ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)