avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundat fortat !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundat fortat !

De 10 ani locuinta mea este inundata in mod frecvent atunci cand sunt ploi sau ninsori abundente, datorita unui vecin care imi foloseste acoperisiul casei pe post de terasa. Acesta sustine ca detine act de propietate pe acel spatiu iar eu sunt obligat sa stau cu casa inundata.

In 2009 lam actionat in judecata cu obligatia de a face, imediat dupa ce am depus actele vecinul sa apucat de "reparatie" inlocuind mozaicul cu alte materiale. Vazand aceste lucruri am zis totusi sa renunt la proces. Anul acesta camera a fost inundata pe jumatate (peretii sunt uzi de sus pana jos!)

Nu am nevoie de bani din partea lui, vreau sa o repar singur ca pentru a primi despagubiri din partea lui e cale lunga datorita legislatiei romane.

Vreau doar sa nu mai am probleme cu infiltratiile de apa provenite de pe aceasta terasa.
Cel mai recent răspuns: bfun , utilizator 16:59, 14 Aprilie 2010
Cu politia am incercat iar dansii m-au trimis in instanta.

In mai 2009 l-am actionat in instanta cu obligatia de a face, iar dupa a 2 infatisare acoperisul era deja reparat ( In sensul ca a decopertat mozaicul...) vazand ca totusi a facut ceva am zis ca problema sa rezolvat si la 3 infatisare am renuntat la proces si am decis sa ne impacam.

In perioada respectiva dispuneam de o suma mult mai mare iar in prezent datorita situatiei financiare din firma in care lucrez salariul meu a scazut dramatic, iar atunci mi-am permis sa platesc un avocat insa acum nu imi mai permit acest lucru.

Iar dupa cateva luni mai precis prin ianuarie a inceput calvarul, in acest timp am rezugravit tot apartamentul insa acum camera este compromisa pe jumatate.

Problema devine din ce in ce mai grava pentru ca cu cat apa se infiltreaza mai mult cu atat structura de rezistenta se degradeaza, locuitul in acest apartament este imposibil datorita peretilor umezi si a mucegaiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)
Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)
Avarie vecini Anda82 Anda82 Polita de asigurare acopera daunele provocate vecinilor in urma reparatiilor locuintei mele sau in urma unei inundatii? (vezi toată discuția)