avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs pierdut!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs pierdut!

Buna ziua!

Am fost oprit de un echipaj de politie intr-o parcare si mi-a fost ridicat permisul de conducere pentru "motivul" ca am circulat pe interzis. Mentionez faptul ca am circulat pe o strada unde nu a existat si nu exista niciun fel de marcaj longitudinal si vertical cum reiese si din Adeverinta eliberata de Administratia strazilor Bucuresti (am inteles ca este singura institutie recunoscuta de tribunal). Nu mi-au fost luate in calcul nicio poza de la fata locului, martorul nu a fost audiat si am pierdut la judecatorie ca nefondat. Am depus recurs la tribunal , iar acolo nici macar nu a fost deschis dosarul, mentionez faptul ca politia nu a depus niciun act sau proba in favoarea lor la acest dosar, si cum era de asteptat am pierdut si la recurs. Ma puteti sfatui ce sa fac in acest moment, mai am vreo cale de a actiona la vreo instanta superioara, sunt disperat de faptul ca nu se respecta in justitie nici cele mai elementare reguli. Astept raspuns cu nerabdare,

Valentin Stirbu :(
din pacate decizia din recurs este difinitiva si irevocabila. daca considerati ca nu ati avut parte de un proces echitabil va puteti adresa prin plangere la CEDO solicitand daune statului roman.
mihaela forogau a scris:

din pacate decizia din recurs este difinitiva si irevocabila. daca considerati ca nu ati avut parte de un proces echitabil va puteti adresa prin plangere la CEDO solicitand daune statului roman.

Dar pana atunci ramaneti fara permis...
se poate face constestatie in anulare, dar cazurile in care se poate introduce o asemenea cale de atac extraordinara sunt limitate. Vezi art. 317 din Codul de procedura civila
Nu cred ca sunt intrunite conditiile prev.de art.317 c.pe.civ,dar cred in posibilitatea de a va adresa la CEDO.
Succes !
Cine v-a facut contestatia? Martorul cine era, era cu dv. in ziua cu pricina, era prin zona?
Cum ati circulat pe interzis, pe unde? Ca daca ati circulat in sensul acelor de ceasornic intr-un giratoriu, ce sa fie semnalizat? Precizati putin...
Astea ca sa vedem ce si cum s-a intamplat, ca de facut in continuare, slabe sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum sa imi sustin cauza la recurs dandanieldan dandanieldan Buna ziua! in octombrie 2009 mi s-a retinut permisul 30 de zile pt ca nu am acordat prioritate la iesirea dintr-un complex comercial(sens giratoriu)unei ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda și mia suspendat permisul Cristi198325 Cristi198325 Lucrez ca sofer Am depășit pa linie continua simpla un microbuz care circula prea încet la 05:10 (caută clienti) mai în fata un logan albastru de mai ... (vezi toată discuția)
Contestatie la un proces verbal intocmit de politie Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am o situatie si as vrea sa ma lamuriti daca as putea sa recastig permisul de conducere suspendat pe o perioada de 60 de zile.In data de 1.oct la ... (vezi toată discuția)