avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intreprindere individuala - inregistrare fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intreprindere individuala - inregistrare fiscala

Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari.
Sunt pensionar MApN si vreau sa deschid o II pentru prestari servicii-consultanta. Am inteles ca e mai bine sa nu platesc TVA si ca asigurarea de sanatate este obligatorie. Cum ramane cu celelalte contributii:
- pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor
- pentru somaj
- pentru asigurari de accidente de munca
- asigurari sociale
- pentru concedii?
Sunt acestea obligatorii pentru mine?
Cum ar trebui sa procedez mai bine?
Cu respect pentru activitatea dumneavoastra, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 12:48, 24 Martie 2010
sorin703 a scris:

Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari.
Sunt pensionar MApN si vreau sa deschid o II pentru prestari servicii-consultanta. Am inteles ca e mai bine sa nu platesc TVA si ca asigurarea de sanatate este obligatorie. Cum ramane cu celelalte contributii:
- pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor
- pentru somaj
- pentru asigurari de accidente de munca
- asigurari sociale
- pentru concedii?
Sunt acestea obligatorii pentru mine?
Cum ar trebui sa procedez mai bine?
Cu respect pentru activitatea dumneavoastra, multumesc.

Da, in cazul serviciilor mai indicat este fara tva.
Da, o sa aveti obligatia sa platiti asigurare sanatate 5.5 %.
Iar catre administratia financiara mai aveti de platit impozitul pe venit de 16% aplicat asupra veniturilor - cheltuieli deductibile.
Celelalte impozite si contributii pe care le enumerati sunt valabile pentru eventualii dvs salariati nu pentru dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)
Angajat si pfa: ce taxe sunt de plata, ce tipizate etc sunt necesare? gianina5 gianina5 Sotul meu urmeaza sa fie PFA. Are o activitate permanenta si urmeaza sa incheie un contract de prestari servicii pentru o societate, alta decit angajatorul. ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)