avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit CM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

CM

Concediu medical diminueaza contributia la pensie?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 22:25, 24 Martie 2010
nu, nu diminueaza
OUG 91/2007

Art. 23
(1) Baza lunară de calcul a contributiei individuale de asigurări sociale în cazul asiguratilor o constituie:

c) salariul de bază minim brut pe tară garantat în plată, în cazul indemnizatiilor de asigurări sociale de sănătate, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical, cu exceptia cazurilor de accident de muncă sau boală profesională

10.5% (600/zile lucratoare *nr zile concediu medical)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cas angajat/angajator aferent concediu medical SSFF SSFF Buna ziua, Am in 01.2011 un concediu medical , iar programul utilizat calculeaza CAS pentru zilele de concediu medical utilizand ca baza lunara 2022*35% ( ... (vezi toată discuția)
Contributii de plata in timpul concediului de maternitate Aargau Aargau Buna ziua, am o intrebare: ce contributii am de platit in calitate de angajator pentru o salariata care intra in cele 126 de zile de concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal cod 08 mod de calcul mitru oana mitru oana daca salariul meu brut este 1100 pe toata perioada de 12 luni cotizabile,atunci cat voi lua pentru prima luna de concediu prenatal avand ccd 08?intreb acest ... (vezi toată discuția)