BUna ziua. Am si eu o intrebare. Bunicul meu este in viata are 2 copii 1 baiat si o fata (care este mama mea). Bunica a murit in 1990 si s-a facut succesiune (o casa si terenul aferent) dupa ea pe toti trei mostenitori (bunicul, mama si unchiul meu). Apoi in 1991 s-a dat legea 18/1991 si pe baza legii bunicul a facut cere pt un titlu de proprietate, doar pe numele lui. Acum exista un titlu de proprietate pe numele bunicului in care este trecuta casa + alte ternuri agricole la care avea dreptul. Unchiul si mama nu au facut cerere pe numele lor la primarie in 1991 cu privire la mostenirea lor din partea mamei lor. Acum bunicul vrea sa-mi vanda mie terenul + casa. Intrebarea este mama si unchiul isi pot cere partea lor dupa atatia ani? Mai au dreptul. Sau bunicul poate sa-mi vanda mie linistit tot terenul, pt ca este pe numele lui. Va multumesc
da,poate sa vanda. legea 18/1991 da dreptul la reconstituirea dreptului de proprietate cu conditia sa faci cerere .. din moment ce doar bunicul a facut cerere, doar este indreptatit la acea reconstituire.
1. indiferent cine. nu mai are cum face acum cerere (ultimul termen a fost 30.11.2005 - legea 247/2005).
2. faceti-ma si pe mine sa inteleg: casa si curtea care sunt pe titlul bunicului, sunt cele pentru care s-a dezbatut succesiunea in 1990? Pentru ca daca este asa, bunicul nu avea drept sa obtine, pe TP, decat cota parte care-i revenea dansului...pentru diferenta titlul este nul (inseamna ca, desi s-a dezbatut succesiunea si mostenitorii si-au stabilit cotele parti, vine bunicul dupa un an si ia in proprietate tot, inclusiv cotele celorlalti mostenitori (ori, asa ceva este impotriva oricarei legi).
Poate dati niste amanunte.
Smecherie legea 18
Brolin
Bun ziua,
Bunicul meu a decedat acum 6 ani.Mama si fratele ei(unchiul meu) sunt singurii mostenitori.Cand a decedat bunicul au cazut de acord sa imparta un ... (vezi toată discuția)
Legea lupu
mante23
Buna ziua,
As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii ... (vezi toată discuția)