avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită fidejusor
Discuție deschisă în Executare silită

fidejusor

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare:
A fost semnat un contract de leasing in care utilizatorul este persoana juridica iar fidejusori sunt asociatii persoanei juridice. Ulterior semnarii contractului de leasing, asociatii (fidejusori) si-au instrainat partile sociale detinute in societatea comerciala.
Faptul ca aceste persoane nu mai au calitatea de asociat afecteaza in vreun fel obligatiile ce le revin ca si fidejusori in cadrul contractului de leasing?
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 13:52, 24 Martie 2010
Nu are cum sa afecteze calitatea lor de fidejusori pentru ca aceasta calitate este oferita de banca/firma de leasing. Aceasta calitate ramane in continuare.
nu, garantia este personala, asa ca raman mai departe ca fidejusori
nu are cum sa afecteze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot preda leasingul de pe firma catre altcineva? HIMHIM HIMHIM Am o societate de transport avand in dotare doua capuri tractor achizitionate in sistem de leasing extern. Care sunt procedurile de urmat pentru a preda ... (vezi toată discuția)
Fidejusor didero didero Buna seara, Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)
Fidejusor pavalutagigi pavalutagigi Daca am instrainat in 07.07.2008 o S.C. in care eram fidejusor A (pt. leasing) ,in care se spune ca prin prezentul contract renunta la dreptul de discutiune ... (vezi toată discuția)