Dragii mei colegi, de cateva zile ma tot contrazic cu o "stimata" doamna de la ITM privind comisionul ITM si declaratia lunara privind comisionul ITM.
Societatea noastra este un SA cu capital mixt, privat-statul roman. Din cate stiu eu, cei care au ca actionar statul roman (majoritar sau minoritar) nu trebuie sa calculeze comisionul ITM si nici nu trebuie sa depuna declaratia lunara, precum si Revisal-ul.
Credeti ca ma puteti ajuta in acest sens? In legislatie nu este precizat clar despre aceste societati.....
Trebuie sa calculez si sa depun declaratiile + revisal, sau nu? Multumesc
Declaratiile lunare nu trebuie depuse de catre societatile comerciale cu capital mixt , numai REVISALUL.
Au obligaţia de a completa şi depune Declaraţia fiscală privind comisionul datorat angajatorii prevăzuţi la art. 1 din Legea nr. 130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
Fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa un registru general de evidenţă a salariaţilor, denumit în continuare registru, şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora.
Registrul se întocmeşte în formă electronic si se transmite la inspectoratul teritorial de muncă.
Oug 4/2010
ochio
va rog ajutor. care este termenul de depunere a declaratie pe propria raspundere la ITM in legatura cu oug 4/2010 si daca suntem societate mixta mai este ... (vezi toată discuția)