avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertiza contabila judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertiza contabila judiciara

Sunt judecat pentru delapidare. Am solicitat expertiza contabila judiciara si am cerut sa fiu de fata cand se face. Mi s-a comunicat numele expertului si a ramas ca voi fi anuntat cu privire la data cand se va face, dar expertul a facut expertiza, a depus-o la procuratura si procurorul a scris in rechizitoriu ca am stabilit de comun acord o data impreuna cu expertul, dar nu m-am prezentat, ceeace nu este adevarat, eu nici nu-l cunosc, iar data nici atat n-am stabilit-o. Plus ca expertiza este un dezastru, mai ales ca nici el si nici procurorul sau judecatorul nu stiu cu adevarat procedurile care erau in cadrul firmei unde lucram.Este valabila in instanta? Eu, din ce-am citit de pe net legat de expertiza, am inteles ca trebuie sa fie si partile de fata la efectuarea ei sau macar sa ia expertul si explicatii de la partile implicate.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:00, 24 Martie 2010
Da, expertul este obligat sa citeze partile si sa aiba si dovada citarii.
Depuneti cerere scrisa la procurorul care instrumenteaza cauza pentru ca acesta sa dispuna prin ordonananta refacerea expertizei,motivat de faptul ca nu ati fost citat la efectuarea acesteia.
Daca aceasta cerere nu va este admisa,ar trebui sa formulati in scris,obiectiuni la expertiza efectuata,in sensul ca expertul desemnat sa raspunda la problemele ridicate de dvs,probleme pe care considerati ca expertul nu le-a avut in vedere la efectuarea lucrarii.
De asemeni mai aveti posibilitatea legala de a solicita o noua expertiza,efectuata de trei experti.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat pentru a va sustine cauza in faza de urmarire penala si expert parte pentru a va sustine din punct de vedere tehnic.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Raspuns obiectiuni - citare parti? anniela anniela Buna ziua domnilor experti! Intr-un proces de partaj s-au depus obiectiuni admise de instanta si ca atare s-a solicitat expertului raspuns. Expertiza a ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in dosar penal aledical aledical Buna seara daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns . Sint cercetat intr-un dosar penal pentru delapidare pe care am recunoscuto [ autodenuti] firma a depus la ... (vezi toată discuția)