avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila in dosar penal
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila in dosar penal

Buna seara daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns . Sint cercetat intr-un dosar penal pentru delapidare pe care am recunoscuto [ autodenuti] firma a depus la dosar o suma de 3 ori mai mare decit este in realitate am cerut o expertiza contabila am fost chemat sa cunosc expertul contabil la politie unde a fost chemat si unul dintre patroni. Sa facut o intelegere de suma intre cei doi ca la piatia adica expertul a cerut o suma iar patronul a oferit jumatate din suma expertul fiind de acord, firma a cerut sa se verifice doar actele din 2006 dar eu cer sa se verifice din 2002 de cind am avut intilnirea nu mai stiu nimic cum se procedeaza la o expertiza contabila in acest caz? trebuie sa iau eu legatura cu expertul ? actele unde se verifica daca la firma s-ar putea sa fie influientiat expertul . la expertiza nu trebuie sa particip si eu?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:13, 13 Noiembrie 2011
daca se ajunge in instanta faceti contestatie asupra expertizei,in caz ca nu va convine!!!
Si pana la instanta, faceti obiectiuni la expertiza si depuneti-le la dosarul penal.
Obiectivele expertizei nu se negociaza ca la piata. Partile vor depune propriile obiective care se discuta, iar organul de cercetare stabileste forma finala a obiectivelor. La stabilirea obiectivelor expertizei sunt convocati si iau parte: expertul desemnat de organul de cercetare penala, partile in cauza impreuna cu avocatii si expertii parte (daca au fost angajati).
Daca nu s-a procedat in acest mod sesizati in scris procurorul care instrumenteaza dosarul pentru nerespectarea procedurii legale privind efectuarea expertizei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme expert contabil aledical aledical Buna seara daca ma poate ajuta si pe mine cineva. Am un caz de delapidare expertul contabil este delegat de catre cine si pe ce criterii? la expertiza pot ... (vezi toată discuția)
Expertiza ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! As dori sa stiu cui revine costul unei expertize contabile si a celei tehnice in faza de cercetare penala? Celui care o cere sau statului? (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza contabila BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT am un dosar la care am cerut efectuarea unei expertize contabile . pentru urmatorul termen mi-am propus sa fac unele obiectiuni la expertiza poate sa ma ... (vezi toată discuția)