Buna seara daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns . Sint cercetat intr-un dosar penal pentru delapidare pe care am recunoscuto [ autodenuti] firma a depus la dosar o suma de 3 ori mai mare decit este in realitate am cerut o expertiza contabila am fost chemat sa cunosc expertul contabil la politie unde a fost chemat si unul dintre patroni. Sa facut o intelegere de suma intre cei doi ca la piatia adica expertul a cerut o suma iar patronul a oferit jumatate din suma expertul fiind de acord, firma a cerut sa se verifice doar actele din 2006 dar eu cer sa se verifice din 2002 de cind am avut intilnirea nu mai stiu nimic cum se procedeaza la o expertiza contabila in acest caz? trebuie sa iau eu legatura cu expertul ? actele unde se verifica daca la firma s-ar putea sa fie influientiat expertul . la expertiza nu trebuie sa particip si eu?
Obiectivele expertizei nu se negociaza ca la piata. Partile vor depune propriile obiective care se discuta, iar organul de cercetare stabileste forma finala a obiectivelor. La stabilirea obiectivelor expertizei sunt convocati si iau parte: expertul desemnat de organul de cercetare penala, partile in cauza impreuna cu avocatii si expertii parte (daca au fost angajati).
Daca nu s-a procedat in acest mod sesizati in scris procurorul care instrumenteaza dosarul pentru nerespectarea procedurii legale privind efectuarea expertizei.
Expertiza
ioanina_dima
Buna ziua! As dori sa stiu cui revine costul unei expertize contabile si a celei tehnice in faza de cercetare penala?
Celui care o cere sau statului? (vezi toată discuția)