avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Acum un an mama mea a decedat si a ramas un apartament mostenire.Mostenitori au ramas 2 copii(eu si fratemiu)si tata.Am primit acum 2 zile o instiintare de executare silita pe numele meu de la o banca .Eu locuiesc in strainatate si vreau sa fac renunt la partea mea de mostenire pentru a nu se face executarea silita asupra cotei-parte din mostenire ramasa.Mentionez ca eu si frate-miu am venit la in locul mamei mele decedate la o alta mostenire .Fratele mamei mele a decedat acum 4 ani si a ramas un apartament in care locuieste sotia acestuia(nu au avut copii).Cum procedez ca sa renunt la ambele mosteniri?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:05, 25 Martie 2010
dati o declaratie notariala expresa de renuntare la ambele mosteniri
unde fac declaratia notariala ?la consulat?
da.. sau veniti in tara si dati la notarul unde se dezbat succesiunile
Puteti face o declaratie de renu8ntare la succesiune fie in strainatate pe care urmeaza sa o traduceti in tara, fie in tara la un birou notarial
veti da o declaratie de ramanere strain de succesiune,intrucat nu mai sunteti in termenul de optiune succesorala ca sa puteti renunta.

Alte discuții în legătură

Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt singurul copil al tatalui meu, decedat in 1999. ... LenutaPop LenutaPop Buna ziua! Sunt singurul copil al tatalui meu, decedat in 1999. In urma lui a ramas un apartament in care, din 2016 locuieste mama mea. Pana in 2016 mama a ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)