avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Sunt singurul copil al tatalui meu, decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Sunt singurul copil al tatalui meu, decedat in 1999. ...

Buna ziua! Sunt singurul copil al tatalui meu, decedat in 1999. In urma lui a ramas un apartament in care, din 2016 locuieste mama mea. Pana in 2016 mama a locuit la un barbat in concubinaj cu acesta, in 2016 acesta a decedat. Am un frate din partea mamei. Nu am facut declaratie de acceptare a succesiunii in 1999 pentru ca nu am stiut, Problema acum este ca mama vrea sa cedez partea care ar trebui sa o mostenesc dupa tatal meu si apartamentul sa se imparta egal intre mine si frate, dupa moartea ei.. Deoarece nu sunt de acord si nu vreau sa renunt la mostenirea dupa tatal meu si deoarece nu pot sa fac succesiunea deoarece ma acuza ca o dau afara din casa (ceea ce nu e adevarat) intrebarea mea este : "Poate mama sa faca vre-un act, impreuna cu fratele dupa mama si sa ma lase fara nici un drept de mostenire dupa tatal meu, avand in vedere ca eu nu am facut declaratia de acceptare a mostenirii in termenul legal ?" Multumesc mult !
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
LenutaPop, utilizator
Cel mai recent răspuns: LenutaPop , utilizator 16:41, 5 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Imi imaginez ca nici mama și nici fratele nu au acceptat expres succesiunea in termen de 6 luni de deces.
Multumesc mult! Fratele e frate de mama cu mine, adica e frate vitreg. Mama nu a acceptat nici ea ca si mine, mostenirea in tremenul legal. Multumesc din nou!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2021
LenutaPop, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dezbatere succesiune annapopa1976 annapopa1976 buna , rog sfat in urmatoarea situatie: parintii decedati , mama decedata in 2005, tatal decedat in 2014, casatoriti , suntem 3 frati buni si un frate vitreg( ... (vezi toată discuția)
Succesiunea Beatrice86 Beatrice86 Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)