avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatia de plata la fondul asigurarilor sociale de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatia de plata la fondul asigurarilor sociale de sanatate

daca sunt angajata cu conventie civila de prestari servicii in conditiile art. 1470-1471 Cod Civil si art. 53 Cod Fiscal atunci am obligatiide plata la fondul asigurarilor sociale de sanatate ?
Cel mai recent răspuns: valah , utilizator 23:07, 5 Iulie 2010
Aveti obligatie sa platiti contributii la sanatate 5,5% din tot venitul impozabil pe care il obtineti.Singura diferenta cu contractul de munca, unde angajatorul se ocupa de acest demers,este ca la conventia civila trebuie sa mergeti dvs sa va platiti contributiile.
Baza legala a acestei contributii o gasiti in Legea 95/2006, art. 257 si Ordinul CNAS 617/2007.
in cazul in care sunt angajat si in alta parte, mai platesc aceste contributii pt contractul civil?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
valah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive de recurs - hotarare neintemeiata. neaplicarea cass veniturilor din contracte civile realizate de angajati in 2011. Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Va rog sa supunem dezbaterii motivele de recurs si speta, in fapt si in drept. S-a formulat CONTESTATIE IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV impotriva unei ... (vezi toată discuția)
Contract/conventii civile loremakkai loremakkai La veniturile realizate prin contracte/conventii civile se datoreaza contributie la sanatate? Daca da ,atunic cine datoreaza aceasta contributie: angajtorul ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate dan1111 dan1111 Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform ... (vezi toată discuția)