avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie-beneficiere somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie-beneficiere somaj?

Buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca imi dau demisia beneficiez de somaj?sau daca imi desface contractul de munca aceeasi intrebare si poate sa-mi scrie pe contractul de munca ceva care sa-mi afecteze angajarea in alta parte?Mi-au spus superiorii mei ca cel mai bine pt.mine este sa-mi dau demisia decat sa-mi desfaca ei contractul de munca.va multumesc.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:04, 25 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Raspunsul la intrebarea dvs. depinde de ceea ce va doriti . Daca va referiti / raportati la acordarea ajutorului de somaj , nu veti beneficia de acesta prin demisie , ci numai in conditiile incetarii activitatii conform prevederilor art. 65 din Codul muncii . In alta ordine de idei , angajatorul nu poate sa desfaca CIM cum vrea , ci in conformitate cu prevederile legale in vigoare , putand fi atacate in instanta (fiind scutiti de plata taxei de timbru) toate deciziile nelegale ale angajatorului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa mariagu mariagu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Firma la care am lucrat a avut procesul de insolventa.Eu am lucrat pana pe 10.02.2012 dupa care am ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva cossi cossi As dori sa stiu si eu de ce angajatorul se fereste sa faca concedieri colective, cu ce il afecteaza? (vezi toată discuția)